ГоловнаCуспільство

Черговий по місту: представник міської влади перевірив стан дитячих майданчиків, роботу Пункту незламності та Університету третього віку

Оновлення ігрового комплексу, заміна сидінь на гойдалках та каруселях – такі роботи запланували провести цього року на одному з дитячих майданчиків Дніпра. Перевірити його стан завітав черговий по місту – директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Артем Нідєлько. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

Наразі цей дитячий майданчик, що за адресою Запорізьке шосе, 40, перебуває в аварійному стані, і таку проблему мають більшість майданчиків по місту. Адже одні елементи ставила міська влада, інші – політичні сили під час виборчої кампанії. Проте після перегонів ці політики не опікувалися встановленими майданчиками, та й взагалі вони не на балансі міста. Але цьогоріч їх приймуть до КП «Розвиток територій міста», аби у подальшому міська влада опікувалася ними та ремонтувала. Тож попри війну в Україні, у Дніпрі за завданням міського голови Бориса Філатова продовжують піклуватися про найменших містян.

«У 2022 році було проведено інвентаризацію дитячих майданчиків, багато з них не на балансі міста і вони в аварійному стані. Загалом торік ми відремонтували 46 майданчиків, а на цей плануємо відремонтувати ще понад 70. Ремонтуватимемо і за необхідності демонтуватимемо аварійні та небезпечні елементи, бо саме таких ми вже виявили близько 1000. Їх ставили ще у 90-х роках або ще раніше і вони вже непридатні для використання», – зазначив Артем Нідєлько. 

Також директор департаменту завітав до Пункту незламності, який розгорнули у будівлі адміністрації Шевченківського району (вул. Михайла Грушевського, 70. Під час перевірки там якраз не було світла, тож для продовження роботи запустили генератор. Його потужність 7 кВт. Цього достатньо, аби була електроенергія як у пункті, так і в інших кабінетах адміністрації. 

У Пункті незламності громадяни можуть зігрітися, випити гарячі напої, також є певні продукти харчування для перекусу. Тут достатньо питної води, є місця для сидіння, аптечка з ліками для відвідувачів. Також є окрема аптечка з усім необхідним для надання медичної допомоги, курси з якої пройшли всі працівники адміністрації, які чергують у Пункті незламності.

Черговий по місту завітав також на практичне заняття з основ роботи зі смартфоном для слухачів Університету третього віку. На сьогодні у ньому вже сформовано 15 груп. У кожній по 8 учасників, аби у педагога була можливість максимально приділити увагу кожному.

«Загалом слухачі Університету третього віку дуже задоволені заняттями з роботою зі смартфоном. Наразі в УТВ різні заняття відвідують 13 744 людини. З них 73 – це внутрішньо переміщені особи. За три тижні 2023 року до УТВ вже долучилися 100 нових учасників. Для них організовані лекційні та практичні заняття з різних напрямів. Тож запрошуємо всіх долучатись до занять, особливо і наших переселенців – проєкт Бориса Філатова, навіть попри війну, продовжує працювати, аби підтримувати наших життєлюбів», – підсумував Артем Нідєлько. 

Охочі стати учасником Університету третього віку можуть звертатися за телефоном: (099) 607-56-97 та приносити документи за адресою: вул. Старокозацька, 40-Б.

Нагадаємо, за дорученням міського голови Бориса Філатова у Дніпрі запрацював так званий інститут чергового по місту. Щодня профільні заступники та директори департаментів і комунальних підприємств інформують мешканців щодо різних галузей життєдіяльності обласного центру.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook