ГоловнаCуспільство

Теплі речі, гігієнічні набори та їжа: як Дніпро піклується про переселенців та соціально незахищені родини

Дніпро не припиняє піклуватись про соціально незахищені родини та переселенців. У різних куточках міста такі сім’ї можуть отримати гуманітарну допомогу від міста. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

У Дніпровському міському центрі соціальних служб торік допомогли 2 141 родині. А за початок 2023 року поміч отримали понад 1 000 сімей. Зокрема в цю допомогу входили продуктові набори, які місту надали в рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН. Такі набори надавали родинам, які перебувають у складних життєвих обставинах, сім’ям, які виховують дітей-сиріт або дітей, які залишились без батьківської опіки, прийомним родинам, дитячим будинкам сімейного типу та переселенцям. 

«Ми намагались допомогти всім родинам, які є отримувачами послуг в нашому Дніпровському міському центрі соціальних служб. Проте наразі ми розширюємо категорію. Для цього нам в управлінні соціального захисту населення ДМР передали списки осіб, які виховують дітей з інвалідністю, зокрема підгрупи А, і цю інвалідність вони оформили у 2022 році. Таких родин налічується понад пів тисячі. Минулого тижня ми вже розпочали видавати гуманітарну допомогу таким родинам і сьогодні надаємо останнім родинам зі списку. Кожну запрошуємо у конкретний день. На одну сім’ю видаємо 7,5 кг борошна, 7,5 кг рису та олію», – зазначила директорка Дніпровського міського центру соціальних служб Анастасія Тищенко. 

Отримати гуманітарну допомогу прийшла дніпрянка Карина Фісунова. Жінка виховує двох маленьких дітей, один з яких має інвалідність: «Зараз дуже тяжкий час у нашій країні, і моїй родині зараз важко у фінансовому плані, тож я дуже вдячна місту за таку допомогу, бо для нашої сім’ї, а нас проживає шестеро, це вкрай необхідна допомога».

В іншому куточку міста гуманітарну допомогу роздають переселенцям, в яких є маленькі діти. Там на базі «СпівДія хабу» тимчасово переміщені особи можуть отримати зимові речі, гігієнічні та продуктові набори. 

«Завдяки нашим колегам з Данської ради у справах біженців та за фінансової підтримки уряду Швейцарії, наданої через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва, і уряду Великої Британії ми сьогодні маємо змогу надати допомогу нашим переселенцям. Дуже раді, що такі міжнародні партнерства практикуються у Дніпрі і ми маємо змогу підтримувати такі сімʼї, особливо маленьких дітей. Цю допомогу ми вже видавали 7 лютого, тоді надали гуманітарні вантажі 150 переселенцям. Сьогодні теж надали допомогу 150-м, і завтра до нас ще стільки ж прийде», – зазначив заступник директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Сергій Луденський. 

Отримати допомогу для однорічного сина Марка прийшла і пані Тетяна. Вона влітку евакуювалась до Дніпра із Бахмута: «Дуже велика та безцінна допомога, особливо для дітей. Ми дуже вдячні. Тут дуже багато речей, особливо підгузків, адже вони наразі дуже дорогі». 

Зі свого боку куратор «СпівДія хаб Дніпро» Рафаель Кіжнер додав: «Ми щодня формуємо продуктові, гігієнічні набори, аби надати їх переселеним родинам. Загалом ми разом з департаментом молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР склали списки осіб, яким необхідна допомога і разом з Данською радою у справах біженців її надаємо. Загалом за цей місяць ми задовольнили потреби 450 сімей, наступного місяця допомагатимемо іншим».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook