ГоловнаCуспільство

Матеріальна допомога для мешканців зруйнованих квартир на Перемозі: коли почнуть виплачувати

Власники цілком зруйнованих квартир у будинку на ж/м Перемога отримають матеріальну допомогу. Таких квартир 63. Йдеться про виплату 1 млн грн з міського бюджету та ще 1 млн грн з обласного бюджету як субвенція. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Тобто за кожну зруйновану квартиру власники отримають 2 млн грн. На сьогодні вже маємо два проєкти відповідних розпоряджень: одне на 15 квартир, інше — на 28. Планується, що до кінця наступного тижня виплати вже розпочнуться. По усіх інших зруйнованих квартирах доопрацьовуються документи. Обізнані про кожне таке зруйноване житло, тож усі обов’язково отримають матеріальну допомогу», — підкреслила начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Ірина Максименко. 

Вона також нагадала, що міська влада виплачує матеріальну допомогу на лікування постраждалих: «Мешканцям постраждалих квартир в інших під’їздах місто теж допомогло. Зокрема, зі встановленням вікон, дверей у під’їздах. Якщо є потреба у додатковому ремонті, то відповідна комісія міської ради може розглянути таке звернення та за необхідності надати додаткову допомогу». 

Благодійна організація «Благодійний фонд «Кіддо» теж виступила партнером у допомозі постраждалим, зокрема власникам цілком зруйнованих квартир. 

«Співпрацювали з «Монобанком», який проводив збір коштів для мешканців постраждалого будинку. Завдяки внескам від бізнесменів та усіх небайдужих зібрано 103 млн грн. На нашому сайті завдяки спонсорам вдалося зібрали ще 740 тис. грн. Із цієї загальної суми виплачуватимемо грошову допомогу власникам цілком зруйнованих квартир. Окрім того, фінансово допомогли мешканцям, які фізично постраждали, тобто з травмами, а також тим родинам, де дітки залишилися без батьків та іншим», — зазначила керівниця проєктів Благодійного фонду «Кіддо» Ірина Трішечкина.

Дніпрянка Олеся Саніна — власниця зруйнованої квартири на 9 поверсі — розповіла: «Мене у момент влучання ворожої ракети не було вдома. У квартирі була мама з псом. На щастя, вони вижили. Маму придавило плитою. Через чотири години після трагедії її дістали з-під завалів рятувальники. Від міської влади та фонду «Кіддо» вже отримали матеріальну допомогу на лікування мами. Також подали документи на матеріальні допомоги за зруйноване житло як від міста, так і благодійного фонду. Вдячні усім за таку підтримку!».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook