ГоловнаCуспільство

Заміна вікон після ракетного удару та ремонт ліфтів ОСББ/ЖБК за 10 % від суми – черговий по місту

Сума у понад мільйон гривень тепер доступна для ремонту ліфтів. 10 % коштів від мешканців, 90 % платить місто – такі зміни внесли до програми співфінансування щодо ремонту ліфтів у Дніпрі. Зробити ремонт підйомників для будинків ОСББ більш доступним стало можливо за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова. Бо наше місто вже не перший рік приділяє особливу увагу ліфтовій сфері. Ще до каденції мера цим питанням ніхто не опікувався, і у Дніпрі переважна більшість ліфтів просто стояли. Тож після оголошення 2018 року роком ліфтів, у будинках ОСББ та ЖБК майже не залишилось неробочих підйомників. Проте близько 100 уже найближчим часом потребуватимуть заміни. Тож місто подбало про те, аби мешканці будинків ОСББ та ЖБК змогли за доступну суму їх капітально відремонтувати.

Загалом цьогоріч за 10% від суми капітально відремонтують понад 40 ліфтів. Ремонти будуть розбиті на дві групи: частина у першій половині року, а частина – у другій.

«Сьогодні в рамках чергування я побував в ОСББ «Слави, 8». Тут ми за програмою співфінансування будемо капітально ремонтувати ліфт. Голова ОСББ показала, в якому стані сам підйомник та ліфтове обладнання, тож тут зазначу, що в цьому будинку поточний ремонт вже не буде ефективним. Крім цього, ми завітали до ОСББ «І. Мазепи-21», який вже другий рік поспіль бере участь у програмі співфінансування. Торік вони відремонтували один з ліфтів, але за 25% від суми. А цього року вони відремонтують ще один ліфт, але вже за новою ціною – 10% від суми», – зазначив директор департаменту з питань самоорганізації населення ДМР Святослав Ткаченко, який 6 березня є черговим по місту.

Як подати заявку на капітальний ремонт ліфту за програмою співфінансування можна дізнатись за телефоном: 0633409477.

Крім цього, черговий перевірив доручення міського голови Бориса Філатова щодо відновлення житлової сфери після ракетних ударів. 14 січня внаслідок прильоту ракети Х-22 по будинку на Перемозі постраждали й прилеглі доми.

Того дня було вибито вікна у семи будинках ОСББ та ЖБК. Наразі їх вже замінили, крім цього, за міський кошт встановили вхідні групи у підʼїздах та балконні двері.

«Зокрема в ОСББ «Перемоги, 120» було вибито понад 120 вікон, це не тільки в квартирах мешканців, але й постраждала вхідна група у під’їзді. Також у ОСББ «Героїв, 1-Б». Там ми замінили 18 балконних дверей та 7 вікон вхідної групи. Мешканці задоволені швидкістю реагування та самими роботами», – додав Святослав Ткаченко.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook