ГоловнаCуспільство

Благодійний збір для Центру допомоги тваринам: діти Дніпра збирають гроші, аби допомогти чотирилапим

14 дітей Дніпра презентували соціально-драматичну виставу «Зграя». Вона - про покинутих чотирилапих, яких залишили господарі. У ролі «прив’язаної» собачки - Ярослава. Так її у виставі називають покинуті собаки зграї, бо вона носить нашийник і має господаря. Для дівчини ця історія стала болючою, адже сама вона дала притулок песику, якого залишили господарі через війну.

«Цього собаку мені передали через волонтерів. Її господарі - це жіночка похилого віку, якій складно наразі вправлятись з собакою, а син жінки  захищає нашу країну. Тож поки песик живе у мене. Щодо вистави, то після неї хочеться плакати, дуже така трагічна вистава, але з соціальним сенсом», - розповіла Ярослава.

Зі свого боку, режисерка вистави «Зграя» Олександра Маньковська додала: «Сценарій цієї вистави був створений давно, але ми його доробляли. У ній кожен собака розказує свою історію, але всіх їх обʼєднує одне - їх лишили господарі, тож вони збираються на галявині та пристосовуються до життя».

Загалом, цю виставу створили не тільки для того, аби нагадати людям, що тварина - це відповідальність кожного, хто її взяв до себе, а й аби допомогти притулкам з чотирилапими. Для цього діти влаштували збір коштів, які потім передадуть до Центру допомоги тваринам.

«Хочу відзначити ініціативність дітей і те, що вони привернули увагу до покинутих тварин саме у  такий креативний спосіб. Я сам допомагаю чотирилапим, і, наприклад, вчора ми вивозили безпритульних тварин з Донеччини, міста Часів Яр. І я знаю, наскільки і місту складно, і всій Україні врятувати кожного. Тож сьогодні діти збирали кошти для Центру допомоги тваринам, який рятує безпритульних тварин, що постраждали від війни. Також Центр вивозить тварин із зон бойових дій, надає їжу для чотирилапих на деокупованих територіях. Ці кошти ми потім розподілимо на благо чотирилапих», - зазначив заступник директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР Сергій Луденський.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook