ГоловнаCуспільство

Агропідприємці з Дніпропетровщини отримають гранти на розвиток саду і теплиць на більш ніж 60 млн грн

Цьогоріч дванадцять агропідприємств з Дніпропетровщини виграли гранти за державною програмою «єРобота». Вони отримають більш ніж 60 млн грн на створення та розвиток садів і теплиць. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.  

«Урядова програма «єРобота» підтримує агровиробників та фермерів.  Вони можуть отримати грант на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства. А також – на будівництво модульних теплиць. Основна вимога – створення нових робочих місць», – зазначив в. о. начальника управління департаменту економічного розвитку Дніпропетровської ОВА Ярослав Когут.  

За програмою підтримки надають від 140 тис до 400 тис грн за 1 га саду. Або ж від 2 до 7 млн грн для будівництва теплиць. Кошти гранту можна витратити на виплату заробітної плати, закупівлю саджанців дерев, насіння, добрив, обладнання. Учасник має зробити власний внесок від 30% до 50%.

Долучитися до програми можуть юридичні особи та ФОП, які займаються лише сільським господарством.

Для цього – подати заявку, підготувати бізнес-план, проєкт висадки насаджень. Це можна зробити на порталі «Дія». Більше інформації – за посиланням.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook