ГоловнаCуспільство

Датчики швидкості та інформаційне табло: у Дніпрі на Перемозі ремонтують сучасний світлофорний об'єкт, зруйнований російською ракетою

У Дніпрі розпочався капітальний ремонт світлофорного об'єкта на Набережній Перемоги. В січні цього року його зруйнувала російська ракета. На цій жвавій частині автошляху він був особливо корисний кермувальникам, адже мав функцію контролю швидкісного режиму транспорту. У разі перевищення - інформував про це водіїв за допомогою електронного табло та вмикав червоне світло. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

«До капітального ремонту приступили, як тільки отримали фінансування та дочекались спеціального обладнання для датчиків швидкості та інформаційного табло. Буде змонтовано 1 оцинковану світлофорну опору, 6 транспортних світлофорів та 2 пішохідних, вони будуть світлодіодні. Також встановимо 2 кнопки виклику зеленого світла для пішоходів. Для освітлення пішохідного переходу встановимо 2 світильники. Будуть проведені роботи з монтажу кабельних ліній для з’єднання перерахованого обладнання. Плануємо завершити роботи до кінця травня. Наступного місяця встановимо 2 інформаційних табло та датчики фіксації швидкості», - розповів директор КП "Транспортна інфраструктура міста" ДМР Дмитро Герасимов.

Сьогодні, 23 травня, ремонтна бригада КП "Транспортна інфраструктура міста" працює над монтажем двох транспортних світлофорів, одного пішохідного та частково прокладають кабельні лінії. Роботи триватимуть до настання темряви, розповів один із працівників Олександр: "Плануємо сьогодні зробити все по максимуму, головне, щоб погода не завадила. Якщо піде дощ, то ми, звичайно, не зможемо працювати, адже тут електрика. Зараз працюють 4 робітники та 2 автовишки". 

На завершення робіт чекає мешканка ж/м Перемога Софія. Дівчина каже, що часто доводиться переходити дорогу на цій ділянці і без світлофора це робити страшно: «Світлофор тут дуже потрібен, на цій ділянці великий трафік, часті аварійні ситуації. Я кожен раз хвилююся, коли переходжу дорогу. Пішохідний перехід є, але  автомобілісти бувають різні, не завжди зупиняються», - каже Софія.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook