ГоловнаCуспільство

Без водопостачання – Нікопольщина та частина Криворіжжя: людям підвозять воду

Каховське водосховище продовжує міліти після підриву росіянами ГЕС. Через це без водопостачання вже вся Нікопольщина. У Криворізькому районі – Грушівська та частково Зеленодольська громади. Людям підвозять питну та технічну воду, аби ніхто не залишився без неї. Тим часом працюють над проєктами, які якнайшвидше повернуть її до осель місцевих. Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

«Безперервно, у режимі 24/7, працює влада на всіх рівнях – від Президента до громад. Ми робимо все, аби забезпечити людей водою», – наголосив Сергій Лисак. 

Він додав: у Криворізькому районі воду підвозять за графіком. Організований цей процес і на Нікопольщині. Туди вже доставили понад 10 цистерн з водою по 70 тонн кожна. Задіяли і 18 пожежних машин та десь півсотні водовозів. Частину з них безкоштовно надали аграрії. В районі організовані 53 пункти видачі води.

«Бутильовану для мешканців передають бізнес та міжнародні організації. Комунікацію з ними ведемо через Координаційний центр підтримки цивільного населення. Гуманітарні вантажі направляємо туди, де вони необхідні найперше», – сказав очільник області. 

За його словами, якість води, яку підвозять людям, постійно контролюють фахівці. Вона відповідає всім санітарним нормам та безпечна.

Сергій Лисак підкреслив, що робота нині спрямована і на те, щоб якнайшвидше забезпечити стабільне водопостачання до громад.

«Вже стартували роботи із модернізації водоканалів. А ще підготовка до більш масштабного проєкту – будівництва магістрального водогону», – повідомив він.

У районах працюють над розширенням мережі свердловин, зокрема, для лікарень. Приводять до ладу існуючі. Також опрацьовують ймовірність розміщення на територіях механічних колонок. Вже визначили 60 локацій. Вони у Покровській громаді Нікопольського району, в Глеюватській та Апостолівській – Криворізького.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook