ГоловнаCуспільство

Штрафи до 1 700 грн: у Дніпрі продовжують боротися з незаконним розміщенням оголошень

У Дніпрі продовжують боротьбу з незаконно розміщеними рекламними оголошеннями. Попри заборону розклеювання, порушники обклеюють рекламою не лише будівлі, а й електроопори. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Замість огляду мереж та проведення необхідних ремонтних робіт, електромонтеру контактної мережі КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР Юрію Геращенку доводиться витрачати час на те, щоб очистити електроопори.

«Ці оголошення клеять на наші номери опор – і це заважає основній роботі, бо ми не можемо знайти швидко ту опору, яку маємо перевірити. Тож доводиться витрачати час на очищення від рекламних оголошень», - зазначив Юрій Геращенко.

У КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР на балансі 11 тисяч опор. Лише за травень від таких незаконних оголошень його працівники вичистили 325 опор.

«Найпроблемніші ділянки, які ми постійно чистимо, це центральна частина міста, зокрема просп. Гагаріна. Усе робимо власними силами. Іноді очищують працівники енергогосподарства нашого підприємства, іноді – ті, хто працює на маршрутах. Також хочу нагадати, що є законні способи зробити рекламу, зокрема ваші оголошення можна розмістити в електротранспорті. Для цього треба звернутись у наш рекламний відділ, номери якого вказані на сайті https://det-dnipro.dp.ua/zagalni-poslugy/», – зазначив провідний фахівець КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР Нікіта Керенцев.

З такою проблемою стикається і КП «Міськсвітло». На балансі підприємства 19 тисяч опор, його працівники за травень прибрали 285 незаконно розміщених рекламних оголошень.

«У нас є такі ділянки, де тільки очистили опору, витратили на це чимало часу, а за три дні там знову з’являються оголошення», – зазначив водій КП «Міськсвітло» ДМР Володимир Діброва.

Розклеювання подібних паперових оголошень на опорах електромереж та інших обʼєктах – порушення Правил благоустрою міста, наголошують в інспекції з питань благоустрою ДМР. Воно тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафів: для фізичних осіб – від 340 до 1 360 грн, для юридичних осіб – від 850 до 1 700 грн.

«З початку року ми склали 7 адмінпротоколів. Це тих, кого інспекція змогла виявити особисто. Також видали 114 приписів. Щодо кількості штрафів, то точну суму визначає адмінкомісія», – зазначив головний спеціаліст інспекції з питань благоустрою Єгор Ванжа.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook