ГоловнаCуспільство

Відновлення трамвайних колій та великий бізнес-саміт у Дніпрі: Філатов розповів про підсумки зустрічі з чеськими парламентарями

15 червня мер Дніпра Борис Філатов провів зустріч з делегацією Сенату Парламенту Чеської Республіки на чолі з головою Комітету з питань закордонних справ, оборони та безпеки Павелом Фішером, а також заступником голови Сенату Парламенту Томашем Черніном і послом Чехії в Україні Радеком Матулою. Основною темою стала фіналізація аспектів патронату, який ця країна взяла над Дніпром і областю. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Місцем обговорення подальшої співпраці обрали Музей історії Дніпра — адже саме тут розкрита справжня історія міста, що розбиває міфи російської пропаганди. 

«Ми пишаємося можливістю бути тут. Ми вражені самою ідеєю цього музею. Він дозволяє миттєво зануритися в повсякденне життя ваших мешканців. Ми також вражені вашою стійкістю та силою. Тим, що ви впоралися з російським імперіалізмом. Це ви втілили у вашому місті. Там, де Росія намагалася викорінити вашу історію — ви змогли протидіяти в цьому», — сказав Павел Фішер, також зауваживши наявність величезного потенціалу економічної співпраці для Дніпра, адже Чеська Республіка є найбільш індустріалізованою країною Євросоюзу. 

Зі свого боку, Борис Філатов наголосив, що Дніпро покладає оптимістичні очікування на подальшу співпрацю.«З основного – економічна співпраця та спільні проєкти з чеським бізнесом. Про це детальніше будемо говорити під час великого липневого саміту у Дніпрі. Наступне. Чеська сторона готова комплексно допомагати з відновленням трамвайних колій у Дніпрі», — повідомив мер Дніпра за результатами зустрічі.

Завершивши перемовини, чеська делегація відвідала 118-й будинок на Перемозі, куди пʼять місяців тому влучила російська ракета, забравши життя 46 безвинних людей.

Крім того, мер Дніпра Борис Філатов зустрівся з пані послом Федеративної Республіки Німеччини Анкою Фельдгузен, з якою обговорив подальше укріплення міжмуніципальних відносин з німецькими містами.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook