ГоловнаCуспільство

Офіційна заява пресслужби міської ради щодо незаконної діяльності ресторану «Home Park» у парку ім. Т. Г. Шевченка

Останнім часом мешканці міста та працівники комунальних служб потерпають від свавілля власників ресторану «Home Park». Ще у квітні 2023 року договір на оренду землі у них закінчився, але, за інформацією юристів міської ради Дніпра, підприємець, який формально представляє ресторан, не виконав зобов'язань за договором із міською владою. Однак він і не звільнив територію парку від майна, що йому належить, а також не повернув займану територію за актом приймання-передачі. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

Комунальне підприємство «Міська інфраструктура», на балансі якого перебуває парк ім. Шевченка, неодноразово вимагало від «Home Park» надати документи, на підставі яких ресторан розташований на оглядовому майданчику парку. Однак ці законні вимоги адміністрація закладу проігнорувала.

Профільні служби міської ради винесли низку приписів щодо усунення порушень законодавства у сфері благоустрою. Ресторану надали термін для вжиття заходів. Проте представники закладу не виконали вимоги.

Ба більше – представники ресторану почали займатись вандалізмом та порушувати закон: виривають зелені насадження, самовільно розміщують тимчасові споруди, торгують алкоголем у парку, працюють після 22:00 попри чинні заборони, нападають на доглядачів парку, розкидують будівельні матеріали на пішохідних доріжках. Крім цього, вони скоїли напад та побили директора парка. Він наразі у лікарні.

Міським службам стало відомо, що, ймовірно, представники «Home Park» готують провокації проти працівників парку та профільного департаменту. 

Тож Дніпровська міська рада звернулась до Національної поліції та органів прокуратури з проханням втрутитись у ситуацію та припинити порушення громадського порядку та вимог чинного законодавства власниками ресторану.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook