ГоловнаCуспільство

Масштабне оновлення: у Дніпрі масово ремонтують внутрішньоквартальні дороги

Заміна бордюрного каменю, нове покриття та пониження бордюрів для безперешкодного руху: у Дніпрі триває велике оновлення внутрішньоквартальних доріг. Мер Дніпра Борис Філатов на цей рік поставив завдання відремонтувати внутрішньоквартальні дороги у понад 100 дворах. Сьогодні працюють по вул. Криворізька, 70. За словами місцевої мешканки Надії Тимофіївни, ремонт внутрішньоквартальної дороги тут не виконували понад 30 років, тож стан покриття був занедбаний.

«Тепер буду йти та знати, що я ніде не втраплю у яму. Дуже вдячна, що про наш двір попіклувались», - зазначила Надія Тимофіївна.

Наразі тут вже повністю замінили бордюрний камінь та облаштували підходи до підʼїздів. Наступний етап - асфальтування дороги.

«Це один із шести дворів, де зараз ремонтують внутрішньоквартальні дороги. Наразі тут триває асфальтування пішохідних проходів до підʼїздів, і вже після цього ми заасфальтуємо дорожнє покриття. Також додам, що подібні роботи тривають у районі просп. Миру. По вул. Робочій ми працюємо у декількох дворах, і також на вул. Криворізький. З цих 6 дворів вже два - на завершальній стадії, після чого будемо переходити на нові адреси», - зазначив начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов.

Триває подібне оновлення і по вул. Єрмолової, 50-А. Тут, за словами мешканців, старе асфальтне покриття було все в ямах, і неможливо було ні ходити, ні їздити.

«Дороги були страшні, тут була вирва - ну просто жах. Ходили - ноги ламали, заїхати було неможливо. Тож ми дуже чекали на цей ремонт, і, дякуючи міській владі та особисто Борису Філатову, ми бачимо, що зараз краса, і вже скоро тут буде нова та безпечна дорога», - зазначає місцева мешканка Вікторія Володимирівна.

Наразі тут триває асфальтування підходів до підʼїздів. Це один з завершальних етапів ремонту внутрішньоквартальних доріг. Після цих робіт підрядники перейдуть до асфальтування дорожнього покриття.

«Ми вже облаштували бордюрні камені та з метою доступності їх понизили. Щодо обʼємів, то тут ми замінили 300 м бордюрного каменю та 1 тис. кв м асфальту. Після оновлення дороги ми також виконаємо роботи з благоустрою, аби мешканцям було комфортно та приємно», - зазначив представник підрядника Дмитро Бичко.

Загалом за останні 5 років у Дніпрі відремонтували дороги у понад 600 дворах. Проте, через повномасштабне вторгнення у 2022 році роботи продовжити не змогли через обмеження згідно з постановою Кабміну №590. Але наприкінці грудня 2022 року в цю постанову внесли зміни і у комунальників зʼявилась можливість відремонтувати дороги Дніпра.

Тож на 2023 рік за дорученням міського голови Дніпра було виділено з міського бюджету 635 млн грн. Це на ремонти як автошляхів, так і внутрішньоквартальних доріг. Обсяги робіт - близько 420 тис. кв м.

«Всі роботи ми виконуємо відповідно до звернень, зокрема це звернення до міського голови Дніпра Бориса Філатова, до депутатського корпусу та на гарячу лінію ДМР. Далі департамент складає перелік, і ми відповідно до нього ремонтуємо дороги. Загалом ми виходимо на довоєнні обʼєми щодо ремонту внутрішньоквартальних доріг, тобто цей план - понад 100 дворів - це такий же обʼєм, який ми виконували і до війни», - підсумував Дмитро Коробов.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook