ГоловнаCуспільство

Продемонструють сукні й танцювальні навички: у Дніпрі триває підготовка до літнього балу

Полонез, падеграс, гавот та ще з десяток різних видів вальсу. У Дніпрі учасники Університету третього віку готуються до літнього балу. Уперше танцюватиме для всього міста Валентина Попова – вона відточує навички в одному з видів вальсу.

«З дитинства обожнюю танці, тож не могла пройти повз літнього балу, який нам влаштували. Ще взимку я потрапила на зимовий бал подивитись, мені дуже сподобалась атмосфера, тож я залюбки записалась на літній бал. Також хочу не тільки гарно станцювати, а й мати гарний вигляд. У мене вдома є три сукні, і я ще думаю, в якій прийду на бал», – зазначила Валентина Попова. 

16 класичних танців Дніпру демонструватимуть 22 представники та представниці елегантного віку. «На літньому балі представимо виключно історичні бальні танці. Обрали таке направлення, бо в нас будуть відповідні костюми. Загалом підготовка до балу в нас триває понад місяць, і це буде вже четвертий наш бал. На кожному ми представляємо нові види танців, але деякі лишаємо. Бо міняти повністю танцювальну програму складно, адже не всі учасники раніше займались танцями», – зазначила хореографка літнього балу Олена Фоменко. 

Традиція проведення балу класичних танців для учасників «Університету третього віку» дуже полюбилася слухачам, каже завідувачка сектору планування заходів управління з питань розвитку соціального захисту населення департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Маргарита Прядка. До цього департамент організовував осінній, зимовий та весняний бали – усі вони зібрали чимало позитивних відгуків від учасників Університету третього віку. 

«Щосезону ми проводимо тематичний бал, на якому наші учасники танцюють для всього міста. Літній бал відбудеться 1 липня о 17:30 у парку Шевченка. Подивитись і навіть приєднатись до наших учасників зможе кожен охочий, тож чекаємо на всіх», – зазначила Маргарита Прядка.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook