ГоловнаCуспільство

За 16 місяців повномасштабної війни ДТЕК Дніпровські електромережі працевлаштував 15 студентів-дуальників

За 16 місяців повномасштабної війни ДТЕК Дніпровські електромережі працевлаштував 15 студентів-дуальників

Попри війну, компанія продовжує навчати та працевлаштовувати молодь. З 24 лютого 2022 року своє перше робоче місце за спеціальністю у ДТЕК Дніпровські електромережі отримали 15 студентів. Усі вони були учасниками проєкту «Дуальна освіта», який ОСР реалізує вже понад 5 років. Він сприяє створенню в Україні безбар’єрних умов для молоді у здобутті якісної професійної освіти за спеціальностями, які є затребуваними на ринку праці, а також працевлаштуванні. Це відповідає цілям сталого розвитку №8 та №10 ГД ООН в Україні, які ставить перед собою ДТЕК, і яким продовжує слідувати попри війну.

«ДТЕК Дніпровські електромережі – основа і підтримка для нормального життя країни та українців, в тому числі зараз – під час війни. Наші проєкти націлені не лише на відновлення після бойових дій, а й на довготривалу перспективу та сталий розвиток України. Попри війну ми не припинили наш проєкт дуальної освіти. За останні 16 місяців навчили та працевлаштували в нашу компанію 15 молодих фахівців. Тепер вони є частиною великої команди енергетиків ДТЕК. У майбутньому навчальному році також плануємо продовжувати проєкт та  залучити близько 10 студентів», – зазначив генеральний директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук.

На сьогодні ДТЕК Дніпровські електромережіспівпрацює з двома ВНЗ Дніпропетровської області. Це НТУ "Дніпровська політехніка" та Кам'янський енергетичний фаховий коледж.

Студенти профільних спеціальностей цих освітніх закладів, що обрали дуальну освіту, отримують можливість навчатися за індивідуальною програмою, в якій 60% часу займає теорія, а 40% – практика на підприємстві. На весь час навчання компанія забезпечує студентів заробітною платою та повним соціальним пакетом (медична страховка, відпустка, лікарняні тощо).

«Ті, хто до нас приходять, мають однаково високий рівень теоретичної підготовки. І це дуже добре. Адже не треба все пояснювати з азів. Ми ж, на підприємстві, допомагаємо їм набратися досвіду та закріпити здобуті знання одразу на практиці. Це і є головна перевага дуального навчання. Молодь після участі в проєкті більш впевнена в завтрашньому дні, бо добре знає обладнання, володіє ситуацією в енергетиці і не має проблем із працевлаштуванням», – розповів Олександр Іванов, майстер ДТЕК Дніпровські електромережі, наставник студентів-дуальників.

Для того щоб у 2023-2024 навчальному році стати учасником програми дуального навчання ДТЕК Дніпровські електромережі, студент має здобувати освіту за спеціальністю, що пов’язана з енергетикою, навчатися на 3-4 курсі одного з навчальних закладів, що уклав угоду з компанією, заповнити анкету та пройти відбір. Зі студентами-дуальниками укладається трьохсторонній договір на здобуття освіти за дуальною формою, а також строкові трудові договори.

«Наразі я навчаюся на 4-му курсі НТУ Дніпровська політехніка. А паралельно, два дні на тиждень, працюю на одній з підстанцій у Дніпрі. З жовтня минулого року проходжу тут практику та ще й отримую зарплату.Зараз енергетики тримають енергетичний фронт, і я радий, що обрав цю професію та можу бути частиною команди. Завдяки дуальній формі ще до закінчення навчання у виші буду мати знання та досвід, які допоможуть більш якісно реалізуватися в обраній справі», – підкреслив учасник проєкту, електромонтер ДТЕК Дніпровські електромережі Іван Хархула.

ДТЕК Дніпровські електромережі започаткував проєкт «Дуальна освіта» у 2019 році.  За 5 років за програмою пройшли навчання 88 студентів. Вони поєднували теорію з практикою на обладнанні, з яким працюють сучасні оператори системи розподілу. З них 51% (45 студентів) отримали постійну роботу в компанії.

Довідка:

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook