ГоловнаCуспільство

Навчання з цивільного захисту, результати інспекції укриттів та спортивні здобутки: як минув тиждень на Дніпропетровщині

Протягом останніх 7 днів особливу увагу в області приділяли темі безпеки. Відпрацювали план дій у разі теракту на ЗАЕС. Підбили підсумки інспекцій укриттями. Про ці та інші новини за тиждень на Дніпропетровщині розповіла заступник начальника ОВА Ірина Грицай під час брифінгу.  

«Увесь тиждень ворог гатив по Нікопольщині – Нікополю, Марганецькій, Мирівській, Червоногригорівській громадах. А ще вдарив по Новопавлівській громаді Синельниківського району. Внаслідок обстрілів постраждала 86-річна жінка», – зазначила Ірина Грицай.

Вона додала: в регіоні відпрацювали дії у разі можливого теракту на Запорізькій АЕС.  

«На Дніпропетровщині створили відповідний штаб, розробили план евакуації людей. Його відпрацювали на масштабних навчаннях з цивільного захисту. В регіоні вимірюють радіаційний фон. Нині він в нормі», – підкреслила Ірина Грицай. 

Також підбили підсумки інспекцій, які проводилися укриттями області. Недоліки виявили у Дніпрі. Там були прийняті кадрові рішення щодо відповідальних працівників міськради.

Останній тиждень виявився плідним на спортивні здобутки, сказала Ірина Грицай.

«Пишаємося нашими спортсменами. Вони додали до скарбнички області чимало нагород. Вибороли 5 медалей на ІІІ Європейських Іграх в Кракові. На етапі Діамантової ліги у Швейцарії дніпровська легкоатлетка Ярослава Магучіх взяла «бронзу». Наші скелелази відзначилися на кубку Європи серед юніорів в Австрії. Спортсмени здобули й більш ніж 80 медалей на всеукраїнських змаганнях», – сказала заступник начальника ОВА. 

На Дніпропетровщині стартувала вступна кампанія до закладів вищої та  фахової передвищої мистецької освіти.  

«На абітурієнтів чекають Кам'янский та Криворізький фахові музичні коледжі та Дніпропетровська Академія музики. А ще – Дніпропетровський фаховий мистецько-художній коледж культури. Там відкрили нову спеціальність – «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво», – додала Ірина Грицай.  

Викладачі музичних шкіл та фахових музичних коледжів тепер можуть вступити до аспірантури на базі Академії музики.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook