ГоловнаCуспільство

12 автобусів для ліцеїв Дніпропетровщини: начальник ОВА передав керівникам закладів ключі від новеньких машин

Автопарк освітніх закладів Дніпропетровщини поповнили ще 12 автобусами. Ключі від них начальник ОВА Сергій Лисак передав керівникам ліцеїв. Машини поїхали до трьох районів області – Дніпровського, Кам’янського та Криворізького.

«Від ОВА до ліцеїв Дніпровського, Кам’янського та Криворізького районів рушили 12 автобусів. Вони новенькі і комфортні. Вітчизняного виробництва. Придбані коштом державного та місцевих бюджетів. Тобто за підтримки Президента Володимира Зеленського і безпосередньої участі наших громад», – сказав начальник ОВА Сергій Лисак. 

Одна з машин рушила до ліцею Кам’янського району. У ньому навчається більше тисячі дітей. Поповненню шкільного гаража тут радіють.

«Ми підвозимо учнів з шести навколишніх сіл. І маршрути там довгі. Маючи декілька автобусів, дорога не займатиме багато часу. А це означає, що діти зранку зможуть виспатися. Від цього й навчання даватиметься їм краще», – додала директорка одного з ліцеїв Кам’янського району Ольга. 

Пан Юрій оглядає новенький шкільний автобус. Каже – він комфортний для водія та пасажирів.

«З дітьми працюю вже чотирнадцять років. З ними весело. Головне – підхід до кожного знайти, – ділиться водій Юрій. – Через велику війну своїх підопічних тривалий час не бачив. Зустрівся тільки під кінець навчального року. Вони так підросли всі. Деякі вищі за мене. Скучили один за одним та школою. Сподіваюся, з вересня буду їх возити».

Загалом цього разу для освітніх закладів регіону придбали 26 автобусів. Їх розподілять між тими гімназіями та ліцеями, які готові офлайн прийняти своїх учнів вже з вересня.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook