ГоловнаCуспільство

1 600 немовлят від початку повномасштабної війни. Дніпро - лідер по народженню дітей саме у вимушених переселенок

4,5 тис. дівчат та 5 тис. хлопчиків: саме стільки дітей зустріли на світ дніпровські лікарі з початку повномасштабного вторгнення РФ до України. З них 1 600 - це діти, яких народили вимушені переселенки. Довгоочікуваного хлопчика в одному з пологових Дніпра народила і Наталя. Жінка родом із Лиману Донецької області. З початку вона з чоловіком та першою дитиною переїхала до Мукачева, але пізніше вирішили для життя обрати наш Дніпро. 

«Я народила хлопчика вагою 3 кг 300 грамів зі зростом - 55 см. Це наша друга дитина. Перша - 11-ти річна донька. Ім'я хлопчику обирали довго, думали назвати Марком, але "Владислав" якось було більше нам до вподоби. Дніпро обрали - бо це близьке місто до нашого Лиману, і тут багато наших знайомих та рідних живуть. Щодо лікарні, то нам дуже тут сподобалось, і умови, і персонал дуже чуйний», - зазначила породілля Наталія Руденко. 

Про те, що Дніпро дуже добре приймає переселенців та допомагає їм всім необхідним, каже і чоловік Наталі - Дмитро. 

«Я намагаюсь не турбувати владу, не навантажувати її нічим, бо є дуже багато людей, які потребують допомоги більше, ніж я. Але й інші переселенці дуже гарно відгукуються про місто Дніпро та про владу, бо тут дуже допомагають, зокрема, з поселенням, надають різні послуги та гуманітарну допомогу. Тож те, що я чув - це дуже гарні та позитивні відгуки. Особисто я відчуваю себе тут як вдома, мені дуже подобається Дніпро. Але ми з дружиною все ж плануємо після закінчення війни повернутись з двома дітьми до рідного Лиману. А щодо пологового, то саме цей нам дуже радили як один із найкращих - і це дійсно так», - коментує Дмитро. 

Цей пологовий з початку 2023 року допоміг з'явитися на світ 864 діткам, з них 162 - народили вимушені переселенки. 

«До всіх жінок у нас дуже дбайливе ставлення, особливо до переміщених жінок, бо ми розуміємо, в якій скрутній ситуації вони знаходяться. Хтось втратив свій дім, у багатьох жінок чоловіки боронять нашу країну. Місто Дніпро - це лідируюче місто з народження діточок саме у переміщених осіб. Дуже багато жінок, які до нас звертаються по рекомендаціям своїх рідних та знайомих, тож приймаємо всіх і залюбки допомагаємо кожній», - зазначила лікарка Юлія.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook