ГоловнаCуспільство

Прибудинкові території, зелені зони, червоні лінії: сезон покосу у Дніпрі

У Дніпрі скошують траву різні міські служби. Зона обслуговування – зелені зони, сквери, парки, уздовж червоних ліній автомобільних шляхів, прибудинкові території. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Косарі нашого підприємства щодня працюють на різних локаціях прибудинкових територій. Боремося з карантинною рослинністю. Після скошування і території доглянуті. Враховуючи погоду (були дощі), то на деяких локаціях вже тричі косили. У Соборному та Індустріальному районах, які обслуговуємо, близько 10 гектарів територій, де проводимо скошування», – розповідає інженерка КП «Жилсервіс-14» Ольга Каплій. 

Сьогодні косарі згаданого комунального підприємства працювали і біля будинку в районі просп. Героїв, 17. 

Місцева мешканка пані Тамара каже: «Газони у нас косять як заростає. Завжди приємно дивитися на рівненько скошену траву. Дуже добре, що комунальні служби за цим постійно стежать».

На титульних об’єктах міста газонні трави скошує комунальне підприємство «Міськзеленбуд». Загальна площа обслуговування 308,9 га. Скошувати газони розпочали наприкінці квітня, закінчать у листопаді. Цього дня бригада підприємства працювала і на вул. Набережна Перемоги. 

«Площа цієї локації 4 га. У бригаді 8 працівників. Працюють два мінітрактори та п’ять мотокосарок. Скошену траву збираємо і вивозимо. Проводимо скошування трави від одного до двох-трьох разів на місяць. Траву скошуємо заввишки до 5 см. Завдяки цьому на локаціях, які обслуговуємо, відсутні карантинні рослини. Обслуговуємо парки, сквери, зелені зони, червоні лінії, території вздовж міських автошляхів», – коментує начальник виробничої дільниці механізованих робіт КП «Міськзеленбуд» Олександр Некоз. 

Дніпрянка Наталія часто гуляє набережною. Каже — газони тут завжди доглянуті.

«Комунальні служби постійно за цим стежать. Естетично приємно дивитися на рівненько скошену траву», – підкреслила пані Наталія. 

У місті триває інспекційна робота щодо утримання прилеглих територій у належному санітарному стані. У нинішній період йдеться передусім про вчасне скошування трави, бур’яну, карантинних рослин. Це стосується як магазинів, підприємств, установ усіх форм власності, так і мешканців приватного сектору. 

Під час перевірки прилеглої території по просп. Героїв, 21, де розташований один із банків, виявили непокошену траву.

«Відповідно до правил благоустрою міста, балансоутримувачі та власники будівель повинні стежити за прилеглою територією (від фасаду до бордюрного каменю): скошувати траву, бур’яни, прибирати сміття. Порушнику, як і в цьому випадку, спочатку надаємо припис на усунення порушення. Якщо він його проігнорує, то складемо адміністративний протокол, який передбачає штраф. З початку року інспектори видали 490 відповідних приписів та склали 67 адмінпротоколів», – додав головний спеціаліст інспекції з питань благоустрою Артем Зайченко. 

Нагадаємо, за неналежний санітарний стан прилеглої території розмір штрафу для фізичних осіб становить від 340 до 1 360 грн, для юридичних – від 850 до 1 700 грн.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook