ГоловнаCуспільство

Безкоштовно для всіх: в одному із парків Дніпра організували фітнес-тренування

Економія у 30% електроенергії: на Льодовій арені триває модернізація холодильного обладнання. Під час обстеження арени виявилось, що обладнання, якому вже 11 років, споживає велику кількість електроенергії. Тож міський голова Дніпра Борис Філатов поставив завдання замінити застаріле обладнання. Про це повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Воно дійсно потребувало заміни, бо цю арену збудували ще у 2012 році, і за цей час воно вже зносилось. Наразі тут працюють над усуненням витоків холодоагента в чиллері, повністю замінюють фріон, встановлюють сухий охолоджувач з врізкою в теплову систему. Роботи розпочали 10 липня і плануємо їх завершити до кінця цього місяця», - зазначив головний енергетик КП «Молодіжне творче обʼєднання» ДМР Вʼячеслав Тригуб.

Льодова арена є важливим спортивним обʼєктом у Дніпрі. Тут тренуються 300 юних спортсменів у напрямках фігурного катання та хокею. Серед них - близько 50 дітей, які переїхали до Дніпра через війну з Харкова, Краматорська та Дружківки. Вони мають змогу продовжувати безкоштовно займатися улюбленими зимовими видами спорту, адже ця арена - найбільша база для тренувань у всій південно-східної частини України.

«Після завершення робіт ми зможемо економити 30% електроенергії, і це є дуже важливим в умовах постійної загрози для енергосистеми країни», - зазначив в.о. директора департаменту парків та рекреації ДМР Володимир Чорний, який 16 липня є черговим по місту.

Він також перевірив, як облаштовано укриття у КЗО «Навчально-виховний комплекс №148 «Спеціалізована школа-дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) «Планета щастя» ДМР, що за адресою просп. Олександра Поля, 42.

Цілодобова доступність та повне устаткування — це головні критерії, які за завданням мера Бориса Філатова мають бути в усіх комунальних укриттях.

«Це укриття розраховано на 600 осіб. Воно відкрите цілодобово, на місці завжди є черговий. Крім цього, тут є засоби пожежогасіння, медична аптечка з набором базових ліків, спальні місця, зони для активного відпочинку та дозвілля дітей,  де є різноманітні іграшки, а також облаштовані місця для навчання. В цілому тут дуже цікавий підхід до облаштування цього укриття, дуже гарно воно зроблене, цікавий кольоровий ремонт, аби дітям було комфортно тут перебувати під час повітряної тривоги. Також укриття має кілька телевізорів. Ним також постійно користуються місцеві мешканці», - підкреслив Володимир Чорний.

Також черговий по місту завітав на відкрите безкоштовне фітнес-тренування просто неба у  Новокодацькому парку. Таке спортивне дозвілля організували за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова, аби популяризувати здоровий спосіб життя серед дніпрян.

Сьогодні для дніпрян організували інтенсивне тренування без додаткового обладнання, яке спрямоване на тренування всіх груп мʼязів. Тут поєднанні елементи гімнастики, аеробіки та силових вправ.

«Такі тренування на свіжому повітрі підвищують рівень кисню в крові, позитивно впливають на психо-емоційний стан та здоровʼя людини», - каже фітнес-тренерка Олександра Гура.

Зі свого боку, департамент має намір продовжувати такі спортивні заходи у всіх парках міста.

«Це перше таке тренування з початку повномасштабного вторгнення РФ до України. І ми дуже раді, що сьогодні на тренування завітало стільки людей, бо підтримка здорового способу життя дуже важлива. Ми ж, зі свого боку, плануємо найближчим часом організувати ще й тренування з йоги та пілатесу на інших локаціях. Тож про анонси цих заходів можете дізнатись на сторінці департаменту https://www.facebook.com/dmr.parks», - підсумував Володимир Чорний.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook