ГоловнаCуспільство

34 відремонтовано, 12 у роботі. Всього у 2023 році місто планує оновити 70 дитячих та спортивних майданчиків

Встановити тренажерне обладнання, оновити дитячий майданчик та вкласти безпечне покриття – з таким проханням прийшли на прийом до міського голови Бориса Філатова мешканці будинків по вул. Марії Лисиченко, 3-5.

«Дякуємо Борису Альбертовичу, що, не дивлячись на такий складний час, він нам допоміг – подбав про дозвілля наших дітей. Та й дорослі  зможуть займатися на цьому тренажерному майданчику. Дякуємо!», - ділиться місцева мешканка пані Тетяна.

Роботи за цією адресою стартували у 2021 році. Тоді тут демонтували аварійний тренажерний майданчик і збиралися встановлювати новий. Та війна сповільнила цей процес. Нині за дорученням міського голови Дніпра, комунальне підприємство "Розвиток територій міста" віднайшло можливість поновити роботи не тільки за цією адресою.

«З початку цього року ми отримали 400 звернень щодо оновлення дитячих майданчиків. Приймаємо і розглядаємо всі запити городян, навіть ті дитячі майданчики, що не є на балансі нашого комунального підприємства. Ми спочатку встановлюємо, хто є балансоутримувачем об’єкту, якщо не вдається віднайти – приймаємо собі на баланс та робимо все необхідне», - коментує директор КП "Розвиток територій міста" ДМР Олександр Чуб. 

У 2022 році на дитячому майданчику, який розташований за адресою вул. Марії Лисиченко 3-5, оновили гойдалки, карусель, пісочницю та ігровий комплекс. Тепер тут все виглядає сучасно та красиво, а головне - майданчик є безпечним для ігор. 

«Ми настелили тут гумове покриття. Його переваги - він пропускає вологу – а значить на майданчику не буде калюж. А ще він безпечний; якщо дитина впаде на таке покриття – колінки не подряпає», - говорить представниця підрядної організації Кристина Мец.

На сьогодні у Дніпрі вже відремонтовано 34 спортивних та дитячих майданчики. В роботі – ще 12. У 2023 році планується провести ремонт більш ніж 70 майданчиків. Список корегується в залежності від звернень громадян та стану аварійності того чи іншого майданчика. Крім того, відповідно до запитів, які надходили до міського голови Дніпра Бориса Філатова, у Дніпрі в різних районах міста розпочнуть встановлювати  й тренажерні комплекси.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook