ГоловнаCуспільство

Чергова по місту перевірила, як опікуються вимушеними переселенцями поважного віку, а також стан укриття

Дніпро продовжує надавати комплексну допомогу самотнім людям поважного віку. Її можна отримати у Дніпровському центрі підтримки ветеранів праці та громадян похилого віку «Милосердя». Там, за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова, надають різноманітну допомогу людям поважного віку та людям з інвалідністю, які потребують стороннього догляду і допомоги.

А з початку повномасштабного вторгнення тут допомогу отримали і понад пів сотні вимушених переселенців. У центрі «Милосердя» підопічних повністю забезпечують житлом, одягом, взуттям, предметами побуту, надають чотириразове харчування, цілодобове медичне обслуговування, консультативну допомогу. А також організовують дозвілля та надають оздоровчі послуги.

«Зараз у центрі проживає 46 осіб, в тому числі 36 ВПО. Наприкінці березня тут проживало 38 осіб, з яких 27 - ВПО. Тож бачимо, що попит на послуги центру зростає як серед дніпрян, так і серед наших вимушених гостей, які продовжують прибувати до міста. Всі послуги центру надаються на належному рівні. Ми неодноразово зазначали, що усі наші вимушені гості прирівнюються у правах та можливостях до дніпрян у питаннях соціального захисту і допомоги. Так і у центрі «Милосердя» всі підопічні - містяни та ВПО отримують повний спектр послуг та всю необхідну допомогу, яку надають в закладі», - каже начальниця управління соціального захисту департаменту соціальної політики ДМР Ірина Максименко, яка 23 липня є черговою по місту.

Також вона перевірила укриття у школі № 63, що по вул. Янтарній, 71-А. Бо кожне укриття у Дніпрі за вказівкою мера Бориса Філатова має бути доступним та повністю оснащеним.

«Це найпростіше укриття у будівлі школи № 63 має акт ДСНС і повністю обладнане за всіма вимогами. Як і належить, укриття працює цілодобово, має 2 виходи, місця для сидіння, туалетні кімнати, запаси води, аптечку для надання домедичної допомоги тощо. Тут є все необхідне для безпечного і комфортного перебування людей під час повітряної тривоги», - каже Ірина Максименко.

«Наше укриття вміщає 596 людей. Під час блекауту тут ми розміщали Пункт незламності, і за один раз до нас приходило понад 300 осіб. Наразі під час обстрілів до укриття приходять близько 50 людей. Для дніпрян ми облаштували все необхідне. Також поділили приміщення на кілька зон: тут є куточок матері і дитини, куточки для дітей, дитячі манежі, буккросинг, куток психолога, місце для відвідувачів з тваринами», - зазначає директорка КЗО «СЗШ №63» ДМР Оксана Лукомець.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook