ГоловнаCуспільство

Підготовка до опалювального сезону: Фахівці Дніпропетровськгазу перевіряють газові мережі та усувають витоки

Наближаючись до початку опалювального сезону, в АТ «Дніпропетровськгаз» активно проводяться роботи з технічного обслуговування газових мереж та приладів, для максимальної безпеки та ефективного функціонування систем газопостачання. Старший майстер відділу технічного обслуговування Нікопольського відділення Дмитро Потапов, розповів про важливість цих робіт.

«Нагадуємо про важливість проведення технічного огляду газових мереж та приладів перед початком опалювального сезону. Під час робіт фахівці відділу технічного обслуговування Дніпропетровськгазу перевіряють мережі та прилади на наявність можливих витоків газу, усувають витоки на муфтових з’єднаннях та проводять контроль щільності з'єднання газопроводів. Наші спеціалісти мають багаторічний досвід, усі необхідні дозвільні документи та сучасне обладнання для виявлення можливих витоків газу»,- розповідає Дмитро Потапов.

У Законі України "Про житлово-комунальні послуги" зазначено, що власники або балансоутримувачі багатоквартирного будинку мають укласти договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж спільної власності з підрядною організацією, яка має право на виконання таких робіт. Техогляд необхідно робити раз на рік, адже це запорука безпечного функціонування газових мереж і приладів та безпеки життя і здоров'я споживачів. 

У свою чергу, Володимир Підпорний, старший майстер відділу технічного обслуговування Нікопольського відділення АТ «Дніпропетровськгаз» підкреслив, що команда фахівців завжди працює з великою уважністю та дотримується всіх необхідних норм і стандартів безпеки. Вони мають багаторічний досвід, а також доступ до сучасного обладнання, що дозволяє ефективно виявляти можливі витоки газу та усувати їх.

«Під час технічного обслуговування ми використовуємо, високочутливе обладнання таке як газоаналізатор Testo 317-2, призначене для пошуку витоків природного газу. Газовики газорозподільної компанії обстежують усю територію, газопроводи-вводи, запірні пристрої на них та усувають витоки. Фахівці Дніпропетровськгазу завжди працюють з великою уважністю та дотримуються всіх необхідних норм та стандартів безпеки»,- зауважив Володимир Підпорний.

Газовики вкотре нагадують: у разі виявлення запаху чи витоку газу, необхідно телефонувати на лінію "104". Бережіть себе та своє життя!

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook