ГоловнаCуспільство

Понад 11 тис. підопічних терцентру Дніпра щодня отримують різноманітні послуги від міста

У Дніпровському міському територіальному центрі піклуються про здоров'я підопічних поважного віку та з інвалідністю. З відвідувачами денного перебування регулярно проводять різноманітні заняття фізкультурою. Це і ЛФК, йога, плейстік, ритміка, гімнастика, пілатес тощо. Крім цього, вони можуть відвідати і заняття з лікувальної фізкультури. На таке заняття сьогодні прийшла і Зінаїда Мальченко. Жінка каже, що після нього завжди відчуває себе набагато краще. 

«Я дуже задоволена цим терцентром. Про нас тут піклуються. Я відвідую різні заняття, це і фізкультура, в'язання, малювання. Крім того, я тут знайшла собі подруг з якими ми сюди і приходимо. Також нас тут смачно годують, і дуже гарне відношення до нас з боку працівників цього терцентру», - коментує підопічна Дніпровського міського територіального центру у Соборному районі Зінаїда Мальченко. 

Для підопічних підготували програму, яку з кожним особисто пропрацьовує фахівець фізичної реабілітації. Це можуть бути як групові, так і індивідуальні заняття з лікувальної фізкультури.

«Такі заняття в нас щодня, з деякими підопічними займаємось і двічі на день в залежності від їхнього стану здоров'я. Обираємо вправи, які більше підходять для них. Звичайно, що до деяких вправ існують протипоказання у когось, тож тут ми завжди перед плануванням програми все проговорюємо та обираємо оптимальні варіанти», - каже фахівець з фізичної реабілітації відділу Дніпровського міського територіального центру в Соборному районі Віктор Пічурін. 

На сьогодні у відділах територіального центру, які розташовані у різних районах Дніпра, в цілому обслуговуються понад 11,5 тис. містян та ВПО поважного віку та з інвалідністю. Відділення денного перебування відвідують понад 2 тис. підопічних.

«У відділі Міського терцентру у Соборному районі обслуговуються понад 1,5 тис. підопічних, з них більше 250 - у відділенні денного перебування. Для них проводять групові заняття на тренажерах, з ними займаються гімнастикою на профілакторі Євмінова під наглядом реабілітолога. Крім цього, підопічні можуть відвідувати тренажерний зал, який обладнаний орбітреком, велотренажерами, біговими доріжками, силовими тренажерами, тренажерами для рук та іншим необхідним обладнанням. Всі ці заняття ми проводимо виключно під наглядом реабілітолога», - підсумувала заступниця директора - завідувачка відділу Дніпровського міського територіального центру в Соборному районі Ірина Кишеня.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook