ГоловнаCуспільство

Президент Зеленський назвав співпрацю Дніпра та Чехії одним з прикладів міжнародного муніципального співробітництва

2 серпня Президент України Володимир Зеленський закликав українських послів шукати більше інвестицій для регіонів, які потребують відновлення. Він також навів низку прикладів успішного муніципального партнерства, що допомагає залучати допомогу міжнародних партнерів.

«У Дніпрі — співпраця з Чехією. Місцева влада напряму працює з партнерами заради відновлення. І це додає більше швидкості та додає ефективності», — сказав Глава держави.

Зі свого боку, мер Дніпра Борис Філатов зазначив, що менше ніж за пів року муніципалітет провів п'ять зустрічей із чеськими колегами на всіх рівнях — від урядовців, дипломатів, парламентарів і бізнесу до візиту до Дніпра Президента Чехії Петра Павела. Водночас ефективного патронату місту вдалося досягти завдяки спільній роботі із керівником ДніпроОВА Сергієм Лисаком та головою облради Миколою Лукашуком. 

«Це не просто церемоніальні зустрічі, а кропітка праця, що вже найближчим часом дасть практичний результат. Я хотів би подякувати Володимиру Олександровичу за об'єктивну оцінку нашої діяльності, бо сьогодні дуже важливо, щоб місцеве самоврядування підтримувало центральну владу, зокрема й у міжнародних відносинах»,— повідомив Філатов.

Нагадаємо також, що під час минулого Конгресу місцевих та регіональних влад Міністр оборони Олексій Резніков відзначив допомогу міста Силам Оборони. 

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook