ГоловнаCуспільство

Енергетики ДТЕК повернули світло у 56 тисяч домівок, знеструмлених через негоду на Дніпропетровщині

Енергетики ДТЕК повернули світло у 56 тисяч домівок, знеструмлених через негоду на Дніпропетровщині

На Дніпропетровщині продовжують усувати наслідки вчорашньої негоди та ліквідувати аварії, що вона спричинила. Протягом останньої доби аварійні бригади ДТЕК Дніпровські електромережі відновили роботу більшості ліній електропередач та трансформаторних підстанцій. Повернули світло 56 тисячам родин в Дніпропетровській області у 100 населених пунктах. Ремонтні роботи триваютьпередають у прес-службі ДТЕКу.

6 серпня в Дніпропетровській області знов вирувала негода. Шквальний вітер з поривами до 30 м/с призвели до масових відключень світла. Найбільше постраждали Нікопольський, Синельниківський, Криворізький та Новомосковський райони.

Енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі продовжують у посиленому складі усувати наслідки негоди. До робіт залучили 30 бригад фахівців. Аварійні ремонти на лініях та обладнанні проводять одразу по мірі виявлення нових відключень. Роботи ускладнені великою кількістю обривів через падіння дерев та блокуванням через це доступу до місць аварій.

За добу з 13:00 6 серпня до 13:00 7 серпня енергетикам ДТЕК вдалося відновити роботу понад 900 трансформаторних підстанцій та 58 ліній електропередач. Світло повернули для понад 56 тисяч родин у 100 населених пунктах, що були повністю або частково відключені від електрики.

Вже відновлені всі лінії високої та середньої напруги. Наразі продовжуються роботи на лініях 0,4 кВ по точковим заявкам клієнтів.

Без світла поки що залишається близька 1,5 тисячі осель. Енергетики планують завершити усі відновлювальні роботи до кінця дня, якщо погодні умови не погіршуватимуться.

Оператор системи розподілу нагадує правила безпеки під час негоди:

  • під час сильного вітру потрібно уникати ліній електропередачі
  • не наближатися до оголених проводів та обірваних ліній та ні в якому разі не торкатися їх

Про всі аварійні випадки в електромережах просимо повідомляти зручним для вас способом:

«Ми працюємо 24/7, щоб електропостачання будинків та підприємств залишалося надійним»,- зазначають в управлінні зовнішніх комунікацій компанії.

Довідка:

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook