ГоловнаCуспільство

Підтримка військових, захист археологічних об’єктів та спортивні досягнення: про останні новини – від ОВА

Митці Дніпропетровщини підбадьорюють військових концертами. Спортсмени прославляють область на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Лише за тиждень – понад 40 медалей. А більш ніж 900 археологічних об’єктів Дніпропетровщини тепер у Держреєстрі нерухомих пам’яток України. Про новини за тиждень розповіла під час брифінгу заступник начальника ОВА Ірина Грицай. Вона наголосила, що регіон працює попри постійні ворожі обстріли. 

«Протягом останнього тижня ворог не припиняв терор Нікопольщини. Обстріли пережила й Синельниківщина. Пошкоджені, зокрема, житлові будинки, освітні заклади, комунікації. Ворог спрямовував на область і безпілотники – наші оборонці збили три БпЛА. Загалом через ворожі атаки за тиждень в регіоні постраждали четверо людей. На жаль, є й загиблий», – зазначила Ірина Грицай. 

Понад 900 археологічних об’єктів Дніпропетровщини внесли до Держреєстру нерухомих пам’яток України. Серед них поселення, кочовища та найбільше – курганів. Вони – у семи громадах Новомосковського і Павлоградського районів. Тепер ці пам’ятки охоронятимуть та вивчатимуть.

«Вже 6 виїзних концертів для військових дали митці області за проєктом «Незламна нація». Його започаткували артисти Асоціації діячів естрадного мистецтва України за підтримки ОВА. Мета – підбадьорити військових, які лікуються або знаходяться на ротації в регіоні. В репертуарі авторські композиції, інструментальні виступи, гуморески», – сказала заступник очільника області. 

За її словами, потішили результатами й спортсмени. За тиждень вибороли 42 медалі. Серед них – 7 золотих. Виступали на міжнародних та всеукраїнських змаганнях.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook