ГоловнаCуспільство

Черговий по місту перевірив, як тривають ремонти аварійних покрівель та облаштовують укриття 

Дніпро продовжує ремонтувати житловий фонд. Особливу увагу приділяють аварійним дахам. З початку року за дорученням міського голови Бориса Філатова відремонтували 67 таких покрівель, повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

Кілька днів тому почали оновлювати дах у будинку № 17 по вул. Калиновій. 

«Площа покрівлі близько 1 000 квадратних метрів. Тут використовують лише якісні та сучасні матеріали. Будуть улаштовувати і гідробар’єр. Також тут буде нова водостічна система та захист від блискавок», – зазначив керівник дільниці КП «Жилсервіс-5» Олег Золотаревський. 

«Місцеві мешканці під час особистого прийому звернулись до міського голови Бориса Філатова з питанням стосовно ремонту покрівлі. Стара мала вже незадовільний стан. Міський голова надав доручення профільним службам обстежити дах. Ми виявили, що він в аварійному стані та дійсно потребує ремонту. Тож за цією адресою вже кілька днів працюють підрядники та замінюють старий шифер на нову металочерепицю. Гарантійний строк – мінімум 15 років. Роботами та темпами я задоволений. Мабуть, закінчимо раніше, ніж за два тижні», – прокоментував директор департаменту житлового господарства ДМР Владислав Грицай, який 8 серпня є черговим по місту. 

Він також перевірив стан найпростішого укриття у КЗО «СЗШ № 133» ДМР, що на пров. Крушельницької, 5-А.

 «Тут ми перевіряємо виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо облаштування тимчасових укриттів у місті Дніпрі. Головне, щоб воно було доступним та улаштованим. Зазначу, що приміщення обладнане усім необхідним: питною та технічною водою, аптечкою, шанцевим інструментом, протипожежними засобами. Також тут працює вентиляція, система сповіщення, освітлення та Wi-Fi. Укриття має санвузли з усім необхідним, кілька виходів, у тому числі аварійний вихід-лаз. Укриття розраховано на 782 особи, про що є відповідний акт ДСНС. Також тут 24/7 перебуває черговий, який під час сигналу повітряної тривоги впускає всіх охочих до укриття», – підсумував Владислав Грицай.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook