ГоловнаCуспільство

84 колонки та 86 бочок: Дніпро продовжують забезпечувати технічною водою, аби була 100 % готовність до осінньо-зимового періоду

Міська влада Дніпра піклується, аби мешканці були забезпечені водою під час осінньо-зимового періоду. За завданням міського голови Бориса Філатова, на лівому та правому березі облаштували колонки. Також на правому додатково встановили бочки з технічною водою. Про це йдеться у повідомленні Дніпровської міської ради.

Одну з таких колонок нещодавно змонтували на просп. Героїв, 9. 

«Це одна з 10 колонок, яку ми змонтували на правому березі міста лише за червень. Їх встановлюємо лише в тих місцях, де до ґрунтових вод не така велика відстань. Тут довелось бурити 60 метрів. У цілому на сьогодні на правому березі міста ми вже зробили 32 колонки,  а на лівому - 51. У планах монтувати ще. З кожної колонки беруться проби води для експертизи у сертифікованій лабораторії. Крім цього, ми навколо колонки вкладаємо тротуарну плитку, аби людям будо комфортніше набирати воду», - прокоментував представник КП «Дніпроводоканал» ДМР Ян Майдан. 

Також на додачу на правому березі є 86 бочок з водою. «Що в бочках, що в колонках — вода, яку можна використовувати лише в технічних цілях. Доступ до бочок завжди вільний за надзвичайних ситуацій. Знайти бочки та колонки з водою можна за допомогою спеціальної мапи. Посилання: https://mapa.dniprorada.gov.ua/?type_id%5B%5D=207&category_id=63», - додав представник КП «Дніпроводоканал» ДМР Олександр Ковалевський.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook