ГоловнаCуспільство

Місто завжди готове надати підтримку вишам, хоча вони йому і не підпорядковані: Філатов зустрівся з ректорами університетів

19 вересня мер Дніпра Борис Філатов зустрівся з ректорами університетів, що знаходяться у місті. Це представники майже півтора десятка закладів вищої освіти. На такі спільні обговорення нагальних питань вони збираються кожні пів року, повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Хоча заклади вищої освіти є поза підпорядкуванням місцевого самоврядування, тим не менш, вони є частиною міста. Нас обʼєднує тривала історія співпраці, протягом якої не було відмов з боку мерії», — сказав Філатов, пояснивши, що це сприяння різного типу та масштабу. 

Як-то допомога Аграрному університету з перенесенням місць для паркування біля корпусу — аби на їхньому місці зʼявилася зона з квітами, як того хотіли у виші. Утім, є й більш серйозні питання. Одне з них — ситуація з котельнею, що належить колишньому Університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна (нині — Український державний університет науки і технологій). Вона подає тепло не лише до університету, а й до численних прилеглих будинків. При цьому котельня має багатомільйонну заборгованість, що може загрожувати стабільності її роботи під час прийдешнього опалювального сезону. 

Тож, місто готове надати допомогу зараз, аби це не перетворилося на проблему у майбутньому, підкреслив Філатов під час розмови з ректорами. Серед іншого, під час зустрічі говорили про початок навчального року у вишах та перспективи співробітництва з обміну ідеями.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook