ГоловнаCуспільство

Енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі забезпечили електроенергію новий водогін після підриву Каховської ГЕС

Енергетики ДТЕК Дніпровські електромережі забезпечили електроенергію новий водогін після підриву Каховської ГЕС

На Дніпропетровщині енергетики ДТЕК встановили 14-тонний трансформатор для живлення нового водогону, що забезпечуватиме водою жителів Криворізького району після підриву Каховської ГЕС. Щоб замінити обладнання на електропідстанції, знадобилося два дні, 8 бригад та 7 додаткових одиниць спецтехніки ДТЕК Дніпровські електромережі. Під час ремонту фахівці задіяли альтернативні джерела енергії, щоб 1,5 тисячі мешканців залишалися зі світлом. Про це повідомляють у прес-службі ДТЕКу.

Наприкінці серпня мешканці Дніпропетровської області, що постраждали від підриву Каховської ГЕС, вперше отримали воду з магістрального водогону Інгулець-Південне. Для його живлення енергетикам ДТЕК Дніпровські електромережі довелося оперативно оновити обладнання та замінити трансформатор на підстанції 35 кВ. Замість існуючого встановили більш потужний, який зміг би забезпечувати живлення насосної станції для нового водогіну.

«ДТЕК є надійним партнером суспільства та держави. Розуміючи необхідність терміново забезпечити мешканців Дніпропетровщини водою, ми зосередили всі сили, щоб оперативно подати напругу на новий водогін. Наразі ми завершили оновлення високовольтної підстанції, яка забезпечуватиме живленням одної з частин нового водогону. Для вирішення цієї задачі замінили трансформатор 2,5 МВА на майже втричі потужний –  6,3 МВА. Це допоможе забезпечити водогін необхідною електрикою, а жителів Криворізького району – довгоочікуваною водою»,  повідомили у ДТЕК Дніпровські електромережі.

Трансформатор вагою понад 14 тон доставили з Дніпра. Для його встановлення задіяли автокран. На підстанції монтували та налагоджували обладнання 4 бригади фахівців.

Роботи по заміні тривали два дні. Щоб в цей період не залишати 1,5 тисячі мешканців Широківської та Новолатівської громад без світла, ДТЕК Дніпровські електромережі встановив 10 генераторів потужністю від 30 до 140 кВт. Їх везли вантажівками з дев`яти дільниць регіону. 17 фахівців встановлювали та підключали генератори, почергового заживлюючи лінії та 13 трансформаторних підстанцій.

Всього у роботах було задіяно 8 бригад та 7 додаткових одиниць спецтехніки ДТЕК Дніпровські електромережі.

 Довідка:

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook