ГоловнаCуспільство

У Дніпрі для безпеки та комфорту пасажирів і водіїв ремонтують трамвайні переїзди. Нині працюють на перехресті вул. Львівської та просп. Сергія Нігоян

У Дніпрі продовжують ремонтувати трамвайні переїзди. Роботи проводять, аби усунути аварійність, а відтак – пасажирам і водіям було безпечно пересуватися. Такі оновлення розпочалися ще навесні, відтоді відремонтовано вже 9 переїздів: 2 по просп. Металургів, на перехресті вул. Шухевича - вул. Щепкіна, перехресті просп. Д. Яворницького - вул. Половицької, просп. Миру - пров. Вільному, просп. Миру - пров. Фестивальному, просп. Миру - вул. Міхновського, просп. Миру - вул. Захарченка, вул. Київській - вул. Мерзленка. У планах – ще 4 переїзди відремонтувати до кінця року.

Нині ремонт трамвайного переїзду проводять на перехресті вул. Львівської та просп. Сергія Нігояна.

За словами начальника відділу капітального будівництва КП «Дніпровський електротранспорт» Євгена Улька, це вже другий у цьому році ремонт з використанням широкосмугової технології, коли укладаються широкоплощинні плити. Завдяки цьому буде комфортніше пересування як трамваїв, так й іншого транспорту через переїзд.

«Цей переїзд був уже в аварійному стані та потребував ремонту. Тож, буде замінено 78,5 метрів колії, які укладуть у широкосмугові плити. Така технологія гарно себе зарекомендувала. Комфортно зможуть пересуватися як трамваї, так й автомобільний транспорт. Зараз вже зроблений котлован. Укладено пісок, щебінь. Улаштовують опалубку для заливання бетонної стяжки. Після цього укладатиметься асфальтобетон, далі – плити з новими рейками», - розповів Євген Улько.

Він також додав: «Ремонт згаданого переїзду планують закінчити до 6 жовтня. На період робіт змінено рух. Об’єднані трамвайні маршрути № 11 та № 15. А трамвайний маршрут № 14 та тролейбусний № 4 поки не працюють».

Роботи проводяться у два етапи. Говорить керівник будівельної дільниці Олег Савченко: «Перший – заміна рейок. Нині робимо нижню конструкцію шляху. Другий – асфальтування перехрестя. На цьому об’єкті працює бригада із 16 робітників».

Місцевий мешканець Євген хоч трамваєм і не користується, однак схвалює проведення такого ремонту: «Такі оновлення на благо мешканців – це завжди добре. Молодці, що ремонтують!».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook