ГоловнаCуспільство

Мешканка Бобрового Кута повернулася з евакуації до побитого дому та вже зараз не може натішитися відновленою оселею

З повномасштабною війною Херсонщиною прокотилася хвиля окупації. Пані Тетяну вона застала вдома – у Бобровому Куті. Під гнітом ворога жінка витримала два місяці. Та зрештою із родиною евакуювалася. Коли зі звільненням села повернулися, побачили розграбовану і побиту оселяю. У допомогу з відновленням не вірили до останнього, але вже сьогодні тішаться результатами роботи будівельників з Дніпропетровщини.

«Ініційований Президентом Володимиром Зеленським проєкт «Пліч-о-пліч» про нашу згуртованість. Готовність допомагати один одному, – каже начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. – Херсонщина – один з тих регіонів, який пройшов окупацію. У тамтешніх селах ворог трощив все навколо. Тероризував місцевих. Аби повернути людям жагу до життя, відбудовуємо нині їхні оселі».

Коли на подвір’я Тетяни зайшли майстри, вона не одразу повірила. Вони стали до відновлення її будинку. Замінили покрівлю, вікна та двері. Наново відбудували веранду та пофарбували фасад.

«Коли з чоловіком побачили у себе майстрів, були шоковані. Вони все робили швидко та якісно. Я з ними розмовляла, щоб їм не було у нас сумно. Пригощала смаколиками, – пригадує мешканка Бобрового Кута. – Результатом їхньої праці задоволені. Радіють й діти. Фотографують дім і бабусі відправляють. Щиро вдячні за таку допомогу».

Жінка додала, після пережитої окупації складно ставати на ноги. Її родина до вторгнення ворога у село тримала господарство. Нині ж залишилася ні з чим.

«У нас були корови, поросята, гуси. Вирощували. Їздили на ринок, продавали. Але від худоби нас «звільнили», – пояснила Тетяна.

За проєктом «Пліч-о-пліч» Дніпропетровщина опікується трьома селами. У кожному з них нині працюють бригади будівельників.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook