ГоловнаCуспільство

ДТЕК Мережі провели на Дніпропетровщині масштабні тренування бригад енергетиків перед ОЗП

Бригади енергетиків операторів системи розподілу ДТЕК Мережі провели тренування до осінньо-зимового періоду. Для додаткового стимулу  вони пройшли у форматі змагань між різними ОСР.  Участь у тренуваннях взяли ДТЕК Київські регіональні електромережі,  ДТЕК Київські електромережі,  ДТЕК Одеські електромережі та ДТЕК Дніпровські електромережі. Про це повідомляють у прес-службі ДТЕКу.

Енергетики операторів системи розподілу постійно вдосконалюються та розвивають робочі навички, які допомагають працювати та забезпечувати електропостачання для жителів міст та сіл в умовах бойових дій. Перед осінньо-зимовим сезоном фахівці провели масштабні тренування, в яких взяли участь команди фахівців з Києва, Київщини, Одещини та Дніпропетровщини. Вони відбулися на спеціальному навчальному полігоні Межиріч у Дніпропетровській області.

Кожна з чотирьох команд пройшла шість відповідальних етапів. Усі максимально наближені до реальних дій енергетиків у повсякденній діяльності. Зокрема, бригади тренувалися правильній комплектації бригад захисними засобами, пристосуваннями, інструментом, засобами пожежогасіння, стану автотранспорту. Відточували навички підключення абонентського вводу від повітряної лінії без відключення напруги для клієнтів, – за технікою, що гарантує безперебійне електропостачання для жителів під час проведення планових або аварійних ремонтів. Відпрацьовували перенос дротів 0,4 кВ з однієї опори на іншу з використанням автогідропідіймача; заміну запобіжників 10 та 0,4кВ на трансформаторній підстанції, тощо. Крім того, тренувалися у звільненні «потерпілого» від дії електричного струму на повітряній лінії 10 кВ, наданні долікарської допомоги зі зняттям потерпілого з опори. Такі навички надважливі в умовах війни та постійного ризику, з яким стикаються енергетики у своїй роботі.

Найбільш вправною у тренуваннях показала себе бригада ДТЕК Київські регіональні електромережі. Друге місце – ДТЕК Дніпровські електромережі. Третє та четверте місця посіли ДТЕК Київські електромережі та  ДТЕК Одеські електромережі відповідно.

Отримані знання і навички роблять роботу фахівців ще більш ефективною та безпечною.

 Довідка:

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

Група ДТЕК (DTEK Group) – диверсифікований енергетичний холдинг, до складу якого входять 6 бізнесів та корпоративний університет Academy DTEK.

Підприємства Групи ДТЕК виробляють електроенергію на сонячних, вітрових та теплових електростанціях, добувають вугілля та природний газ, здійснюють трейдинг енергоресурсами на українському та зарубіжних ринках, розподіляють електроенергію та управляють інфраструктурою електромереж, постачають електроенергію споживачам та пропонують рішення з енергоефективності і розвивають мережу швидких зарядних станцій для електромобілів.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook