ГоловнаCуспільство

Громадам області передали 1380 навчально-розвивальних боксів

Громадам області передали 1380 навчально-розвивальних боксів. Всередині кожного – ігри, книжки та зошити. Все для малечі віком від 3 до 6 років. Набори для дитячих садочків, які працюють очно або у змішаному форматі. Допомога від міжнародних партнерів, повідомили в обласній військовій адміністрації. 

«Передали громадам 1380 навчально-розвивальних боксів. Набори розроблені іноземними партнерами спільно з Міносвіти та за підтримки Уряду Японії. Вони для дитсадків, які працюють очно або у змішаному форматі. А таких в області майже 40%, – сказав начальник ОВА Сергій Лисак. – З повітряною тривогою тамтешні вихованці прямують в укриття. Сподіваюся – подарунки відволікатимуть їх від цієї недитячої рутини та викличуть інтерес до знань».

У кожній коробці – ігри, книжки, зошити та наліпки. Все, що дозволить дошкільнятам пізнавати світ.

«Вміст боксів розроблений в Україні. В них багато цікавих матеріалів, у тому числі й по мінній безпеці. Вони розвиваючі, а тому важливі для дошкільної освіти. Сфокусовані на малечі віком від 3 до 6 років. Знання їм необхідні для подальшого ефективного навчання у школі», – пояснив спеціаліст з освітніх програм Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Фредерік Лінкнехт.

У Кам’янському понад пів сотні дитячих садочків. Отримані бокси стануть у нагоді.

«У наборі матеріали, які допоможуть діткам взаємодіяти, соціалізуватися. Все цікаве і головне, що для розвитку малечі в ігровій формі. Це класний методичний матеріал й для вихователів», – додала заступник директора департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради Оксана Жевага.

Вся така допомога координується Регіональним офісом міжнародного співробітництва. Це ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Вона має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з іноземними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook