ГоловнаCуспільство

«Ремонти у лікувальних закладах, нове обладнання. Оновлюємо медичний простір для комфорту пацієнтів та персоналу», – чергова по місту

У Дніпрі для комфорту пацієнтів та лікарів продовжують оновлювати медичний простір. Нині ремонт першого поверху триває в одній із міських амбулаторій. Попри це роботу закладу не зупиняли. Прийом пацієнтів ведеться на другому поверсі.

«Цілком замінено електрику, оскільки мережа вже не відповідала чинним нормам і сучасному навантаженню. Оновлюються санвузли, коридор, кабінети лікарів, реєстратура. Після закінчення ремонту першого поверху розпочнуться оновлення і другого», — прокоментувала лікарка Ольга.

Двадцять четвертого жовтня заступниця директора департаменту охорони здоров’я міськради Тетяна Прибиток проінспектувала укриття та ремонтні роботи в амбулаторії. Вона цього дня є черговою по місту. 

«Поточний ремонт в амбулаторії проводиться коштом міського бюджету. Окрім заміни комунікацій, оновлюють стіни, стелю, підлогу, двері тощо. Для зручності пацієнтів роботу амбулаторії не призупиняли, а перевели прийом на другий поверх. Такі оновлення проводимо для комфорту дніпрян. Проінспектувавши укриття в амбулаторії, переконалася, що тут все підготовлено. Є запаси питної, технічної води, ліків. Є санвузол, інтернет, генератори, тепловентилятор», — зазначила Тетяна Прибиток.

Також під час інспекційного обʼїзду чергова по місту перевірила роботу міського пологового будинку, де функціонує сучасний рентгенапарат, який з’явився цьогоріч. Завдяки новому обладнанню лікарі в режимі 24/7 можуть швидко діагностувати у дітей вроджені пневмонії, захворювання кишківника, нирок, серця та скелету. При цьому рентген дає мінімальне променеве навантаження на пацієнта.

Наявність такого обладнання дозволяє проводити діагностику безпосередньо у пологовому, а не відправляти пацієнток до поліклініки. У пологовому будинку для цього є не лише портативний рентген та цифровий плоскопанельний детектор, а і більш потужний рентген-діагностичний апарат.

«Нове обладнання має широкі діагностичні можливості. Цей сучасний рентгенапарат дозволяє діагностувати захворювання як у немовлят, так і породіль. Це дуже важливо, аби лікувальні заклади мали сучасне медобладнання!» — підкреслила Тетяна Прибиток.

Двадцять першого жовтня Олена народила дівчинку Ніку. Цього дня молодій матусі провели діагностику на новому апараті.

«Важливо і дуже зручно, що на місці мені зробили рентген. Не потрібно нікуди додатково їхати. Апарат сучасний. Швидко все зробили», — сказала Олена.

Пологовий будинок підготовлений до холодів. 

«Маємо потужний генератор, придбаний коштом міського бюджету. Він дизельний і вмикається автоматично, якщо зникає світло. Є запаси пального для його роботи. Ще маємо два додаткові генератори меншої потужності», — додала лікарка Олена.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook