ГоловнаCуспільство

Пожежна машина, дві комунальні автівки, мікроавтобуси: німецькі партнери передали Нікопольщині гуманітарну допомогу

Міжнародні партнери передали Нікопольщині гуманітарну допомогу. Від німецької землі Північний Рейн-Вестфалія й товариства «Синьо-жовтий хрест» район отримав пожежну автоцистерну, два сміттєвози й пару мікроавтобусів. А ще комп’ютери, фільтри для води, теплі речі. Про це повідомили у Дніпропетровській ОВА.

«Цінуємо вагому підтримку наших добрих друзів. Допомога зараз вкрай важлива. Особливо для Нікопольщини. Адже цей район з липня минулого року під постійними вогнем агресора», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Лисак. 

Він додав, що міста німецького регіону надали Нікопольщині багато необхідного. Еммеріх – пожежну машину. Вона допомагатиме рятувальникам ліквідовувати наслідки ворожих обстрілів. Леверкузен – дві одиниці комунальної техніки.

Від району Гайнсберг приїхала пара мікроавтобусів. Їх використовуватимуть як соціальний транспорт для людей вразливих категорій. А ще – понад три десятки компʼютерів для дитячих закладів, теплі речі, фільтри для води.

Дніпропетровщині партнери доправили майже 100 дозиметрів. Пристрої дозволять  посилити контроль рівня радіації в області.

Ще наприкінці лютого Дніпропетровщина і федеральна земля Північний Рейн-Вестфалія підписали спільну Декларацію. У ній висловили наміри співпрацювати та розвивати дружні відносини. Український і німецький регіони налагоджують взаємодію в енергетичній, економічній, науковій, медичній, культурній, соціальній сферах.

Нині діалог з іноземними партнерами проводить і Регіональний офіс міжнародного співробітництва. Це ініціатива Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook