ГоловнаCуспільство

Робота дитячих садочків у Дніпрі: скільки вже відкрито та скільки ще відкриють

У Дніпрі продовжують поступово відкривати дитячі садочки. Мати облаштоване найпростіше укриття — головна умова роботи дошкільного закладу в очному режимі.

На сьогодні у місті вже працюють 28 садків та 7 дошкільних підрозділів у закладах загальної середньої освіти. До кінця цього місяця планують відкрити 47 дитсадків. З дошкільними відділеннями їх буде 54.

Дитячий садок № 90, що на лівобережжі, працює другий тиждень.

Проінспектувала організацію освітнього процесу там заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики міської ради Олена Яковенко: «Переконалися, що в укритті облаштовано все як годиться. Є все необхідне для безпечного перебування тут діток. Працюють санвузли, є запаси води. Облаштовано і куточок роботи психолога. Так зійшлось, що була повітряна тривога. Побачили, як організовано дозвілля діток в укритті. Після закінчення тривоги малеча разом із вихователями повернулася до своїх груп на заняття. Продовжуємо поступово відкривати у місті дитсадки».

У садочку працюють групи короткотривалого перебування з 08:30 до 12:30.

«Дітки із задоволенням приходять до садочка. Вони з нетерпінням чекали відкриття, зустрічі одне із одним. Під час повітряних тривог усі гуртом спускаємося до укриття. Цей процес у нас організовано у формі гри, аби діткам не було тривожно. Там продовжуємо займатися дидактичними, рухливими іграми», — розповідає вихователька Світлана Слобода.

Практична психологиня дитсадка Юлія Разоренова додає: «У цілому дітки спокійно сприймають повітряні тривоги. Однак є деякі, у кого є певна тривожність. У таких випадках гарно спрацьовують арттерапевтичні методи. Дітки займаються з глиною, пластиліном, кінетичним піском, розфарбовують. Це допомагає зменшити у них емоційну напруженість».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook