ГоловнаCуспільство

«Ми чекали близько 30 років на оновлення», – місцеві мешканці про довгоочікуваний ремонт внутрішньоквартальної дороги

Комунальники Дніпра продовжують лагодити аварійні внутрішньоквартальні дороги. Нині вони працюють у дворі по просп. Богдана Хмельницького біля будинків № 119, № 121, № 123, № 125 та № 127. У цілому тут жодного разу масштабно не ремонтували дорогу близько 30 років.

«У під’їзд можна було або заплисти, або залетіти. Ями були по коліна, а після дощів до середини голінки тут стояла вода. Нині ж бачимо, що хлопці дуже добре працюють. Ми дуже чекали на цей ремонт», – прокоментувала місцева мешканка Любов Григорівна.

Про жахливий стан дороги каже ще одна місцева мешканка: «Тут були ями та де-не-де відсутній асфальт. Тож ми раді дуже, що нам нарешті роблять дорогу».

Нині тут встановлюють бордюрний камінь, а біля під’їздів вкладають нове асфальтне покриття. Робота триває поетапно. 

«Місцями ми зняли три шари асфальту, а місцями – один. Тут видно, що давно не робили ремонт. Асфальт фактично вже був як попіл, тож ми зняли все до основи, пересипаємо її наново. Далі вкладатимемо нову основу, потім щебінь і далі покладемо новий асфальт. Дуже багато знайшли замурованих люків, які, схоже, ще у радянські часи вирішили сховати під асфальтом. Тож доводиться все робити фактично з нуля», – прокоментував майстер ділянки Дмитро Бичко.

Також тут уже зробили зливові каналізації, яких раніше не було зовсім.

«Після дощів воді нікуди було відходити і вона лишалась у дворі – таким чином руйнувала асфальт. Коли ми обстежили ділянку, то побачили, що вона зруйнувала його аж до ґрунту. Тому перед тим, як зайшли сюди дорожні бригади, КП «Гідроспоруди» відновило зливову каналізацію, а три тижні тому ми почали свою роботу. Тут замінюємо бордюрний камінь, вкладемо новий асфальт як на дорозі, так і перед під’їздами, також облаштуємо кишені для паркування та під сміттєві баки», – прокоментував начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов.

У цілому тут замінять близько 5 тис. кв. м асфальту, а самі ж роботи планують завершити до кінця листопада.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook