ГоловнаCуспільство

Три тижні в одному з найпопулярніших таборів країни: ще 65 дітей з Дніпропетровщини поїхали на відпочинок

65 дітей з Дніпропетровщини рушили на відпочинок. Це сини і доньки полеглих оборонців. А ще хлопці та дівчата, позбавлені батьківського піклування. Три тижні вони проведуть в одному з найпопулярніших таборів під Києвом. Про це повідомили в ОВА.

«65 дітей регіону відпочиватимуть у таборі під Києвом, де для них є все. Басейн і мотузковий парк. Заняття з міні-футболу, танців, вокалу, плетіння… У закладі працюють психологи. Вони підтримають та допоможуть пережити жахи війни. А найголовніше – біль втрати. Це важливо, бо серед відпочивальників діти-сироти та сини і доньки полеглих воїнів», – зазначив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Для Катерини з Павлограда – це перша поїздка у такий табір. І вже на пероні на неї чекав сюрприз. У неї День народження, а таких серед цих відпочивальників прийнято вітати гуртом.

«Коли мене покликала супроводжуюча, здивувалася. Думала, що з моїми документами щось не так. Та потім діти почали скандувати: «З Днем народження». Це дуже приємно», – поділилася враженнями Катерина.

А от Діана з Дніпра своє 14-річчя відзначатиме у таборі. До нього вона також їде вперше, тож трохи переживає. Аби було спокійніше, взяла із собою маленьку іграшку, з якою ніколи не розлучається.

«Це зебра. Вона завжди під рукою, – каже Діана. – Від подорожі чекаю всього найкращого. Думаю, приємних спогадів назбирається чимало».

Бабуся дівчинки радіє за онуку. Сподівається – там вона не тільки знайде нових друзів, відпочине, а й українську підтягне.

«У дитинстві я мріяла потрапити у такий табір. Але у ті часи це було фактично неможливо. Треба було, так би мовити, заслужити. Тепер моя Діана їде туди, – розказує пані Ганна. – А ще я знаю, що там приділяють увагу патріотичному вихованню і спілкуються українською, тож підтягне рідну мову». 

Зміна триватиме 21 день. Відпочинок організований державним коштом.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook