ГоловнаCуспільство

Десять років боротьби: у День Гідності та Свободи на Дніпропетровщині вшанували пам'ять Героїв сучасності

Десять років, як українці розпочали боротьбу. За проєвропейське майбутнє та проти диктатури. Цей шлях сповнений втрат. У День Гідності та Свободи пам'ять Героїв сучасності вшанували у Дніпрі. До жалобної церемонії долучилися керівництво області, представники міської влади та силового блоку, містяни.

«У цей день 2013-го на Майдан вийшли українці. Хотіли, щоб їхні прагнення почули. «За» проєвропейське. 10 років відтоді – стоїмо на різних фронтах. «За» незалежність і проти диктатури. 10 років боремося. Проти зневажливо статусу «молодший брат» – «за» рідних та майбутнє. 10 років ми заряджені Гідністю і жагою Свободи», – зазначив начальник ОВА Сергій Лисак.

Шлях цей не без втрат. За національну ідею одним із перших поклав життя мешканець Дніпропетровщини – Сергій Нігоян.

«Збираємося, аби згадати людей, які у боротьбі за свободу нічого не побоялися, – додав керуючий Дніпропетровської єпархії архієпископ Симеон. – Це наші Герої, сучасники. Приклад для наслідування».

За воїнами, які нині прикривають країну з небес, справили панахиду.

«Ми обрали європейський вектор і ніякі проросійські сили ані тоді, ані сьогодні не змусять нас його змінити», – сказав актор Дніпровського національного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т. Шевченка Владислав Олійник.

На честь полеглих Героїв запалили лампадки та поклали квіти до стел, на яких викарбовані їхні імена.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook