ГоловнаCуспільство

Учні Павлоградського ліцею №17 завітали до Дніпропетровської філії "Газмережі"

Нещодавно учні 4-го класу ліцею №17 Павлоградської міської ради завітали до Павлоградського управління газового господарства Дніпропетровської філії «Газмережі». Зустріч розпочалася з навчальної лекції про правила поводження з газом, а також екскурсії, під час якої діти побачили роботу газорозподільної компанії та дізналися, як працюють майстри підприємства.

Головна інженерка Дніпропетровської філії «Газмережі» Вікторія Тимкова повідомила, що особливу увагу дітей привернула аварійно-диспетчерська служба. За її словами, діти не лише поспілкувалися з працівниками, але й посиділи в машині «104», примірили на себе спецодяг газовиків, побачили інструменти, якими користуються спеціалісти компанії на виїздах.

«Сьогодні провели з учнями ліцею №17 тематичну зустріч та показали роботу нашого підприємства. Найцікавішою для них стала наша аварійна служба, адже вони поспілкувалися із самими працівниками, спробували включати сирену в автомобілі, говорили по рації та навчалися швидко одягати засоби індивідуального захисту. Також, показали їм мультфільм та провели роз’яснювальну бесіду про безпеку користування природним газом у побуті»,— повідомила головна інженерка Павлоградського УЕГГ Дніпропетровської філії «Газмережі» Вікторія Тимкова.

Одна з учениць, Ярослава Савкіна, поділилася враженнями від заходу: «Ми вперше з однокласниками відвідали газову службу і познайомилися із газовикам. Побачили, як швидко вони реагують на сигнали про запах газу та допомагають людям. Для себе дізналася багато нового, а саме, що не можна вмикати газ без дорослих і треба бути дуже обережним із ним. Особливо мені сподобався мультфільм, оскільки там було багато корисних порад та цікавих фактів».

З настанням осінньо-зимового періоду, Дніпропетровська філія «Газмережі» продовжує здійснювати традиційні виїзди аби нагадати школярам про правила безпечного користування блакитним паливом вдома. Начальник відділу пунктів редукування газу Дніпропетровської філії «Газмережі» Сергій Волокітін підкреслив, що це важливий етап у навчанні молодого покоління.

«У рамках місячника безпечного використання природного газу у побуті до нас завітали учні 4-го класу. Ми їм розповіли, як правильно поводитися з газовими приладами, що робити, якщо виявили витік блакитного палива, куди дзвонити та кого необхідно попереджувати про аварійну ситуацію. Такі заходи дають змогу отримати достатньо знань щодо дбайливого ставлення до свого здоров’я та життя», – зазначив Сергій Волокітін.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook