ГоловнаCуспільство

Тепловики Дніпра запаслися й резервними насосами, аби подання тепла у будівлі не зупинялося

Надійність та економічність роботи котелень Дніпра більшою мірою залежить від якісної роботи насосного обладнання. Для цього тепловики щоденно проводять ревізію кожного насоса, повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

«Своєчасне обслуговування насосного обладнання може подовжити термін експлуатації самого насоса. І це допомагає нам уникнути багатьох неприємних проблем. От сьогодні ми перевіряли резервний насос, який ми вводимо у роботу як тільки з ладу виходить основний. Тут ми ущільнювали сальникову набивку та замінювали ремені, які з’єднують двигун з насосом. Також заливали оливу для змащування підшипників», – коментує слюсар-ремонтник 4 розряду КП «Теплоенерго» Олег Чорний.

Тепловики зазначають: своєчасне технічне обслуговування, планові роботи — запорука якісного теплопостачання у домівки дніпрян.

«Такі роботи ми проводимо в усіх котельнях, аби при роботі обладнання завжди було готове і резервне. Тож проводити ревізію щоденно важливо. Адже такі, здавалося б, прості дії допоможуть безаварійній та безперебійній роботі резервного насоса. А резерв необхідний, особливо, якщо знову будуть відключення електроенергії, і основне обладнання виснажуватиметься», – каже головний інженер теплової дільниці № 3 КП «Теплоенерго» ДМР Михайло Ярош.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook