ГоловнаCуспільство

Безпека для кожного: у Дніпрі власникам магазинів та кав'ярень нагадали про прибирання снігу та ожеледі біля їхніх закладів

Аби не платити штрафів, а фінансувати розвиток власного бізнесу. Із настанням зими інспекція з питань благоустрою міста нагадує підприємцям Дніпра про прибирання території навколо своїх закладів.

Прибирати прилеглі території від снігу та ожеледиці повинні підприємці, чиї крамниці чи заклади розташовані на червоній лінії, уточнює начальник інспекції з питань благоустрою ДМР Руслан Мороз: «Коли випадає сніг, інспекція одразу виходить на перевірку. Якщо не посипали сумішшю біля входу чи не прибрали сніг, надаємо припис і час на усунення – це приблизно 2-3 дні. Якщо підприємці не прибрали за цей час, то виносимо на розгляд комісії адміністративний протокол щодо штрафу. Сума: від 340 до 1700 грн».

Кав’ярня. Розташована у самісінькому центрі, на Короленка. Працівники цього закладу кажуть, що одразу із випадінням снігу виходять його прибирати.

«Коли починається ожеледиця, посипаємо піском, а коли випадає сніг, замітаємо. Якщо треба – розгрібаємо лопатою. Нашій кав’ярні вже шість років, тому сумлінно щороку прибираємо біля закладу. Знаємо, що є штрафи і жодного разу нам їх не виписували», – ділиться адміністратор кав’ярні Максим Листопад.    

Але є у Дніпрі ще й несумлінні підприємці. Цього року інспекція з питань благоустрою надала власникам підприємств більше ніж 300 приписів. 14 адмінпротоколів було на розгляді комісії. 

«Уточню, що це менше ніж торік. Тобто до нагадувань щодо прибирання снігу власники закладів дослухаються», – підсумував Руслан Мороз.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook