ГоловнаCуспільство

Для комфорту і безпеки містян: близько 200 капремонтів тролейбусів і трамваїв виконали з початку року у вагоноремонтних майстернях Дніпра

У Дніпрі проводять сертифіковані капітальні ремонти трамваїв і тролейбусів. Для цього працюють спеціалізовані вагоноремонтні майстерні комунального підприємства «Дніпровський електротранспорт». Власне виробниче обладнання дозволяє суттєво економити кошти і зменшити вартість капітальних ремонтів на понад 50 %. Перейняти досвід застосування нових технологій у ремонті трамвайних візків до Дніпра приїжджають транспортники з інших міст України. З початку року тут дали нове життя 24 трамвайним вагонам, 160 візкам, 3 тролейбусам та 2 спецмашинам для обслуговування контактної мережі і колій.

Під час капремонту трамваї і тролейбуси цілком розбирають до металевого каркаса, розказує начальник спеціалізованої вагоноремонтної майстерні Сергій Гужва.

«Оновлюємо всю обшивку, запчастини, оздоблення салону, вузли, які відповідають за безпеку, запчастини, освітлення тощо. Все, що неможливо відремонтувати, замінюємо. Під час ремонту рухомого складу встановлюємо сучасне освітлення, опалення, яке є більш енергоощадним. Після такого ремонту термін експлуатації машини подовжується на 8 років. Нині у роботі три трамвайні вагони, один спецтрамвай та один тролейбус. До кінця року плануємо закінчити», – зазначив Сергій Гужва.

Нещодавно закінчили і капітальний ремонт снігоочисного вагона, якому вже понад 50 років.

«Після такого капітального оновлення він працюватиме ще багато років. Замінили запчастини, зробили нове світлодіодне освітлення. Систему управління перевели на низьку напругу для безпеки персоналу. У салоні теж зроблено ремонт. Виконали ревізію щіток», – говорить майстер електродільниці Валерій Березовський.

А електрогазозварювальник Євген Подолянов нині ремонтує трамвайний вагон.

«Салон цілком розбираємо. Зараз замінюємо обшивку, дах, підлогу. За місяць вдається капітально відремонтувати два трамвайних вагони. Як пасажир, заходячи до оновленого салону трамвая чи тролейбуса, завжди впізнаю свою роботу. Приємно бачити результати праці, й пасажирам комфортно», – додає Євген Подолянов.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook