ГоловнаCуспільство

Забезпечують армію та підтримують людей у скруті: начальник ОВА нагородив волонтерів Дніпропетровщини

У Міжнародний день волонтера на Дніпропетровщині нагородили людей, які обрали для себе місію – допомагати. Армії, переселенцям і людям, які опинилися у скруті. Відзнаки від Президента Володимира Зеленського та ОВА їм вручив очільник області Сергій Лисак. 

«Вдячний людям з великим серцем та надзвичайних справ. Вони стали надійними напарниками оборонців. Рятівниками для тих, чиє минуле фактично випалила війна. Вірними друзями українців, яким важко. Бо знайдуть все необхідне. А ще й об'єднають навколо важливої справи мільйони. З 2014-го волонтери поруч. І не розумію, як би впоралися без них на цьому складному шляху», – сказав начальник ОВА Сергій Лисак.

Тих, хто допомагає, запросили до облдержадміністрації. Нагородили відзнаками Президента та очільника регіону. Серед волонтерів й Вероніка Чумак. Разом із командою вона підтримує людей старшого віку і з інвалідністю. А ще опікується геріатричним пансіонатом у Дніпрі.

«Ми кожну середу їздимо туди. Роздаємо смаколики підопічним та приділяємо їм увагу. Багато зусиль доклали, аби встановити у закладі великі генератори. Щоб і у ці темні часи люди там були зі світлом і теплом», – поділилася засновниця та волонтерка благодійної організації Вероніка Чумак. 

Вже чимало добрих справ й на рахунку команди Павла Овчиннікова. Співвласник компанії-постачальника дитячих іграшок та товарів розказав – акцентувалися на підтримці родин з дітьми і переселенців.

«Коли потрібно було приймати людей з «гарячих» точок, у нас був шелтер. Залучили в країну й чимало закордонної гуманітарної допомоги. Майже 40 фур. Зараз працюємо з дітьми у напрямку їхнього психологічного розвантаження», – поділився Павло Овчинніков. 

Ще один благодійний проєкт компанія разом із партнерами презентує вже завтра – у День Збройних сил України.

Загалом в ОВА відзначили 19 волонтерів. Чимало з них допомагають з 2014 року.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook