ГоловнаCуспільство

Від окраїн до середмістя Дніпра: КП «Міськсвітло» за цей рік оновило зовнішнє освітлення на 215 вулицях міста

Дніпро продовжує піклуватись про безпеку мешканців у темну пору доби. Для цього КП «Міськсвітло» постійно модернізує зовнішнє освітлення, аби вулиці від окраїн до середмістя були світлими. Нині роботи тривають на площі Вокзальній.

«Тут плануємо демонтувати старі елементи мережі, а саме 103 світильники з натрієвою лампою, 41 кронштейн, та змонтувати 103 світлодіодні світильники, нові оцинковані кронштейни. Крім цього, оновимо близько 1,5 км повітряної лінії з самонесного проводу замість старої лінії, яка розташована в землі та зруйнована вандалами», – прокоментував начальник виробничо-технічного відділу КП «Міськсвітло» ДМР Андрій Кравець.

У цілому за цей рік підприємство не припиняло виконувати роботи з утримання мереж зовнішнього освітлення. За заявками дніпрян за цей рік замінили 8 322 лампи та 90 аварійних опор.

Щодо планових робіт, то цьогоріч 215 вулиць нашого міста стали світлішими. Це вул. Донецьке шосе, вул. Набережна Заводська, просп. Миру, ж/м Лівобережний-3, вул. Татарська, вул. Прикордонна, вул. Тупікова, вул. Іси Мунаєва, подвір’я вул. Данила Галицького, просп. Олександра Поля, вул. Титова, вул. Алана Шепарда, вул. Квартальної, вул. Калинової, вул. Коксової. Там виконали наступні роботи:

  • встановили 4 994 світильники, з них 3 540 світлодіодних;
  • змонтували 110,69 км самонесного ізольованого проводу;
  • улаштували 580 опор зовнішнього освітлення.

Про те, що вулиці Дніпра дійсно освітлені, каже і містянин Станіслав: «Я проживаю у Самарському районі, і там повністю освітлені вулиці. І я не переживаю про те, як, наприклад, моя дівчина добирається додому, бо вулиці дійсно світлі і ввечері ходити не страшно».

Дніпрянка Тамара Радченко радіє, що вул. Робоча, де вона проживає, також постійно освітлена: «Дійсно, на вулицях міста постійно бачу, як замінюють світильники. І в темну пору доби завжди все освітлено, бо це важливо, адже це наша безпека і мені, наприклад, не страшно ходити».

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook