ГоловнаCуспільство

Вже зі світлом: після негоди на Дніпропетровщині енергетики ДТЕК відновили електропостачання ще для 8 тисяч родин

Вже зі світлом: після негоди на Дніпропетровщині енергетики ДТЕК відновили електропостачання ще для 8 тисяч родин

За останню добу фахівці ДТЕК Дніпровські електромережі відновили електропостачання у 53 населених пунктах в найбільш постраждалих від негоди районах області. Вже повністю зі світлом − Васильківська та Синельниківська громади. Завершуються роботи у Межівській та Покровській. Енергетики продовжують ліквідаційні роботи та роблять усе, щоб якнайшвидше повернути живлення в усі домівки. Про це повідомляють у прес-службі ДТЕКу.

На Дніпропетровщині аварійні бригади ДТЕК продовжують у посиленому режимі усувати наслідки негоди. Протягом останньої доби енергетикам вдалося відновити роботу 24 ліній середньої напруги та 202 трансформаторних підстанцій. Світло повернули в оселі 8 тисяч родин, що залишилися знеструмленими через негоду. Всього з початку негоди 8 грудня енергетики відновили електропостачання для 44 тисяч родин.

Аварійні бригади працювали цілодобово у складних погодних умовах. До ремонтів були залучені понад 70 фахівців та 33 одиниці техніки. Відновлювальні роботи ускладнювали ожеледь та туман. А також щільний шар льоду на проводах, ізоляторах та деревах, що створювали додаткове навантаження на ЛЕП. Скрижанілі гілки, що падали під своєю вагою, призводили до повалень опор та цілих прольотів ліній.

Ліквідаційні роботи наразі продовжуються. Станом на ранок 14 грудня без електрики залишається ще близько 3,5 тисяч осель. Енергетики докладають усіх зусиль, щоб якнайшвидше їх заживити. 

Нагадаймо, на сьогодні в Дніпропетровській області знов оголошено штормове попередження. За даними Укргідрометцентру, очікуються пориви вітру 15-20 м/с, що може призвести до нових аварійних відключень.

Будьте обережні, не нехтуйте правилами безпеки та не наближайтесь до ліній електропередачі.

У разі відсутності світла, будь ласка, повідомте нам про це у зручний для вас спосіб:

  • чат-боти Viber та Telegram
  • сайт ДТЕК Дніпровські електромережі 
  • контакт -центр 38 (066/063) 790-99-00
  • сторінка Facebook 
Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook