ГоловнаCуспільство

Помста за Київстар не змусила себе чекати

Відома хакерська група Blackjack успішно провела потужну кібератаку на ГК «Росводоканал», який є найбільшим приватним оператором у сфері водопостачання та водовідведення в Росії. За даними, отриманими в ході атаки, було зашифровано понад 6000 комп'ютерів співробітників та видалено 65 віртуальних машин з об'ємом даних понад 50 ТБ. Про це повідомляє Telegram-канал KibOrg.

«Хакери Blackjack прогорнули потужну кібероперацію, спрямовану на повне знищення IT-інфраструктури ГК «Росводоканал» та поділилися деякими ексклюзивними подробицями проробленої роботи.

ГК «Росводоканал» — це найбільший російський приватний оператор у сфері водопостачання та водовідведення, що забезпечує доступ до чистої води для 7 млн користувачів у містах присутності»,- йдеться у повідомленні.

В ході атаки отримано доступ та зашифровано більш ніж 6000 ПК співробітників компанії, видалено більше 65 віртуальних машин на доменному гіпервізорі з об’ємом даних більш ніж 50 ТБ даних, на яких розміщувались внутрішній документообіг, корпоративна пошта, сервіси кіберзахисту, резервні копії даних тощо.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook