ГоловнаCуспільство

«Приємно дивитись, як від малого до великого співають наші щедрівки», – військовий, член журі про півфінал конкурсу «Обрядове дійство»

У Дніпрі пройшов перший півфінал конкурсу «Обрядове дійство» у рамах фестивалю «Дніпро. Різдво. Разом». Сьогодні колективи на сцені Дитячої музичної академії ім. М. Різоля показали свої інтерпретації традиційних українських обрядових дійств: колядок, щедрівок тощо. 

«У кожній команді беруть участь як школярі, так і дорослі: вчителі або батьки. Конкурс відбувається у декілька етапів. Перший – зимовий «Tik-Tok Fest». Діти знімали відео, поширювали у тіктоці, збирали лайки та коментарі. Взяли участь 69 команд. 45 з них пройшли у півфінал. А 15 вийшли сьогодні на сцену», – розповідає Анна Яцкевич, заступниця начальника відділу організаційної роботи управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР. 

Колядував, але зі сцени, другокласник Микола Синець. 

«Лячно не було, бо я вже співав та танцював народні танці перед великою кількістю людей. До того ж заспівали пісню про ЗСУ». 

Виступи учасників оцінювало журі. Це – діячі культури. Деякі зараз боронять Україну. 

«Важливо відроджувати неймовірно багаті українські різдвяні традиції й загалом культуру нашої держави. Приємно дивитись, що від малого до великого співають наші щедрівки. А ще – це вже формат великого фестивалю», – ділиться член журі, режисер міських заходів, а зараз начальник служби зав’язків з громадськістю 46-ї аеромобільної бригади десантно-штурмових військ Олександр Невідомий. 

Нагородження переможців відбудеться напередодні Різдва – 24 грудня.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook