ГоловнаCуспільство

Життя в будинку для людей похилого віку Гармонія у Дніпрі: Особливості

Якщо ви вирішили оформити свою близьку людину в пансіонат для людей похилого віку, то немає наразі кращого варіанту, ніж будинок престарілих в Дніпрі «Гармонія». Це сучасний пансіонат, умови перебування в якому відповідають європейським стандартам.

Тут пенсіонери знаходяться під пильним медичним наглядом, у безпеці та в комфортних умовах. В яких саме умовах вони проживають, ми й розглянемо у цій статті.

Місце розташування

Пансіонат «Гармонія» розташований у мальовничій екологічно чистій місцині недалеко від Дніпровської набережної.

Поруч знаходиться досить велика паркова зона, де постояльці закладу мають можливість вільно прогулюватися та дихати свіжим повітрям. Сам пансіонат є закритою територією, що знаходиться під цілодобовим відеонаглядом, тому всі його пожильці відчувають себе в цілковитій безпеці.

Умови проживання

В розпорядженні жителів пансіонату «Гармонія» є наступні послуги та опції:

  • проживання в комфортабельних повністю обладнаних кімнатах з необхідними меблями та супутниковим телебаченням;
  •  номери на 1-4 місця;
  • інтернет у кожному номері;
  • багатофункціональні німецькі ліжка з ортопедичними чи протипролежневими матрацами;
  • завжди свіжа постільна білизна;
  • кнопка виклику персоналу;
  • пандуси та поручні для зручного переміщення територією та корпусом;
  • щоденне прибирання приміщень;
  • 4-5-ти разове харчування з меню, складеним професійним дієтологом;
  • за потреби індивідуальний підбір меню;
  • організоване дозвілля, концерти та свята.

Постояльці пансіонату «Гармонія» мають змогу в будь-який момент зустрічатися з рідними та прогулюватися мальовничими околицями.

Медичний супровід

Жителі пансіонату «Гармонія» знаходяться під цілодобовим наглядом та доглядом.

Щодня перевіряється стан їх здоров’я, а за необхідності вони можуть завжди розраховувати на огляд кваліфікованого лікаря.

В закладі цілодобово чергують медсестри та доглядальниці. За необхідності пансіонат надає автомобіль для транспортування людей похилого віку, який має спеціальне обладнання. Додатково в дорозі може здійснюватися лікарський супровід.

Умови для людей з обмеженими можливостями

В пансіонаті «Гармонія» приймають не лише людей похилого віку, а й тих, хто потребує реабілітації та особливого догляду, а саме:

  • хворі на Альцгеймер. За такими пацієнтами здійснюється цілодобовий нагляд. За ними закріплюється медсестра, що має спеціальну підготовку, постійно працюють лікарі, що спеціалізуються у сфері неврології та психіатри;
  • люди після травм та переломів. Пацієнту проводяться різноманітні терапевтичні процедури, призначається гімнастика та групові фізичні вправи, щоденно заміряються показники життєдіяльності;
  • хворі після інсульту. Реабілітація таких пацієнтів може проходити від 2-3 тижні до декількох років. За цей час підбирається індивідуальна терапія, що допомагає пацієнту повністю відновити втрачені функції. Над цим працюють реабілітологи, фізіотерапевти, логопеди та психологи пансіонату;
  • хворі після інфаркту. Таких пацієнтів потрібно привчати до здорового способу життя після перенесеного захворювання. Їх потрібно навчати регулярно та дозовано займатися спортом та правильно харчуватися. З такими пожильцями також працюють психологи, які допомагають встановити причину захворювання на не допустити подібних станів у майбутньому.

Також в пансіонат «Гармонія» приймають людей з деменцією та тяжкохворих на термінальних стадіях захворювання. Персонал закладу робить усе можливе, аби полегшити стан хворого та максимально покращити якість його життя за даних умов.

Пансіонат «Гармонія» створює для своїх пожильців всі необхідні умови, аби вони відчували себе комфортно та не вважали непотрібними та покинутими родичами. Уважність та тепле відношення персоналу допомагає мінімізувати стрес від переїзду у будинок для літніх людей та від перенесених тяжких захворювань.

Оформлення

Для оформлення близької людини в пансіонат «Гармонія» потрібно надати наступні документи:

●  паспорт майбутнього жителя;

●  паспорт опікуна;

●  медичну карту та результати аналізів, що є в наявності.

Укладання договору та оформлення займає лише декілька хвилин. При собі постояльцю потрібно мати лише особисті речі, а про решту потурбується персонал пансіонату.

Читайте новини МОСТ-Дніпро у соціальній мережі Facebook